Με μήνυμα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης στον αθλητισμό οι παίκτριες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ
i

© Intime

Με μήνυμα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης στον αθλητισμό οι παίκτριες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:06 - 11.03.2023 / Ανανεώθηκε: 21:06 - 11.03.2023
Με μπλουζάκια με έναν ιδιαίτερο συμβολισμό εμφανίστηκαν πριν τον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

Με μπλουζάκια από τα προγράμματα iSports και Whistle εμφανίστηκαν οι παίκτριες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ πριν το πρώτο σερβίς του τελικού του Κυπέλλου βόλεϊ. Πρόκειται για δύο ευρωπαϊκά προγράμματα που συμμετέχει η ΕΟΠΕ στο πλαίσιο του Erasmus+

Ο κύριος στόχος του έργου iSports είναι να αναπτύξει μια ολιστική προσέγγιση για την προστασία των νεαρών αθλητών από κάθε μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης, ενδυναμώνοντας τους επαγγελματίες του αθλητισμού, τους νέους αθλητές και τους αθλητικούς συλλόγους για την ανίχνευση, την πρόληψη και την καταπολέμηση της

σεξουαλικής παρενόχλησης. Έτσι, αντιμετωπίζεται άμεσα το θέμα: «Καταπολέμηση της βίας και αντιμετώπιση του ρατσισμού, των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό».

Το Whistle αναφέρεται στη σεξουαλική παρενόχληση στον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα, ειδικά τη λεκτική σεξουαλική παρενόχληση , πιο γνωστή ως catcalling. Είναι ένα φαινόμενο που επηρεάζει σημαντικά πολλές γυναίκες που δεν αισθάνονται πλέον ελεύθερες να προπονούνται ή να κάνουν σωματική δραστηριότητα σε δημόσιους χώρους και τις οδηγούν να εγκαταλείπουν τον αθλητισμό.

© Intime
© Intime