«Pretty bubbles in the air»: Η Γουέστ Χαμ φυσάει φυσαλίδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κι ετοιμάζεται για κούπα (vids)
i

©Sportal

«Pretty bubbles in the air»: Η Γουέστ Χαμ φυσάει φυσαλίδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κι ετοιμάζεται για κούπα (vids)

Κώστας Τόπας 08:38 - 07.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:46 - 05.09.2023

Το βράδυ της Τετάρτης (07/06, 22:00) τα «σφυριά» θα ξεχυθούν στα στενά της Θεσσαλονίκης, για να παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό του Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα.

Γουεστ Χαμ και Φιορεντίνα, 58 και 62 χρόνια αργότερα, αντίστοιχα διεκδικούν απόψε (07/06, 22:00) τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τίτλο μετά από τη δεκαετία του 1960 όταν αμφότερες είχαν καταφέρει να κατακτήσουν το τότε Κύπελλο Κυπελλούχων. «Σφυριά» και «βιόλα», δύο ιστορικές ομάδες των παραδοσιακά μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων επιδιώκουν την κατάκτηση του τροπαίου, το οποίο αδιαμφισβήτητα θα αποτελέσει μια ιστορική στιγμή και για τις δύο.

Τον αποψινό τελικό θα ζήσουν έντονα οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ στη Θεσσαλονίκη. Οπως εξήγησε άλλωστε μέσω του Sportal, ο Βασίλης Μπουρουνσούζογλου, επικεφαλής στη λέσχη της συμπρωτεύουσας, ο οποίος θυμάται ότι «από την ηλικία των 15 χρονών προσπαθούσε να ζωγραφίσει τα σφυριά μπροστά από το κάστρο».

Το βράδυ της Τετάρτης (07/06, 22:00) τα «σφυριά» θα ξεχυθούν στα στενά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε γνωστή μπυραρία στην Άνω Πόλη, για να γιορτάσουν την πορεία της ιστορικής αυτής ομάδας στο Conference League, έχοντας πάντα την ελπίδα της κατάκτησης του βαρύτιμου τροπαίου. 

«Η ιδέα ήρθε όταν μέσω του διαδικτύου κατάλαβα ότι έχουν στην πόλη μας κι άλλοι την ίδια τρέλα που έχω και εγώ με την ομάδα και έτσι είπαμε να προσπαθήσουμε να οργανωθούμε δειλά δειλά. Ενεργά άτομα που πηγαίνουμε σε ματς ή βρισκόμαστε για να δούμε τους αγώνες και να φτιάξουμε τα δικά μας πράγματα είμαστε περίπου 20 με 25, φυσικά στο γκρουπ μας στο Facebook είναι πολλά περισσότερα», εξηγεί στο Sportal ο εκπρόσωπος των «χάμερς» στη «νύμφη του Θερμαϊκού».

«Αυτή την στιγμή είμαστε σε αναζήτηση νέου χώρου για τη νέα σεζόν. Τον τελικό θα το δούμε στο Melkiades cafe στην Άνω Πόλη. Έχουμε πάει μεμονωμένα σε πολλά ματς με τελευταίο το παιχνίδι της Ολλανδίας με την Άλκμααρ. Το παιχνίδι όμως που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι αυτό το πρώτο μου ματς στο Άπτον Παρκ», τονίζει ο Βασίλης Μπουρουνσούζογλου, ο οποίος έκανε και τη δική του πρόβλεψη για τον αποψινό τελικό.

«Στον τελικό περιμένουμε περίπου ότι έχουμε δει όλη την χρονιά από τον Ντέιβιντ Μόγιες. Στιβαρό κέντρο και τον Αντόνιο να παλεύει μπροστά κάθε μπάλα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε φυσικά να τα καταφέρουμε και να κλείσει μια πολύ δύσκολη χρονιά με τον ιδανικότερο τρόπο», τόνισε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ στη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι ακόμα και με φιλάθλους των υπόλοιπων αγγλικών ομάδων που «στεγάζονται» σε άλλους συνδέσμους.

«Με άλλους συνδέσμους στην πόλη μας έχουμε την καλύτερη σχέση που μπορούσαμε να έχουμε. Εχουμε φιλοξενήσει και έχουμε φιλοξενηθεί για να δούμε τα μεταξύ μας ματς».

Τέλος, ο φανατικός υποστηρικτής των «σφυριών», ευχαρίστησε «όλα τα παιδιά που στηρίζουν αυτή τη προσπάθεια τόσα χρόνια κι επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την βοήθεια στον Σπύρο από την Αθήνα αλλά και τον Παναγιώτη απ' τα Γιάννενα που είμασταν οι δύο πρώτοι που κάναμε αυτή την αρχή και το συνεχίζουμε έως και σήμερα χωρίς να έχουμε σταματήσει εδώ και 11 χρόνια πλέον. Οπως ευχαριστώ και τους Athens Hammers της Αθήνας, οι οποίοι είναι και πολύ πιο παλιοί από εμάς».