Ο Ματίας Λεσόρ στο Sportal: «Παράδειγμα ο Μπατίστ, να πετύχω όσα κι εκείνος στον Παναθηναϊκό - Νικάς ή πεθαίνεις στο Final 4» (vid)

Ηλίας Λαλιώτης 15:17 - 22.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 29.05.2024

Ο Ματίας Λεσόρ θέλει να γίνει η νέα «μπουλντόζα» του Παναθηναϊκού AKTOR και εξηγεί στην κάμερα του Sportal γιατί μιμήθηκε τον Μάικ Μπατίστ, τις προσδοκίες του από το Final 4, τη σχέση του με τον κόσμο και το... σημάδι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πάνω του.

Τρίτη 7 Μαΐου 2024... Τελευταίο σφύριγμα στο Game 5 του ΟΑΚΑ! Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει κερδίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και πανηγυρίζει την πρόκρισή του σε Final 4 ύστερα από 12 χρόνια.

Ο Ματίας Λεσόρ κρατάει την μπάλα στα χέρια και μόλις όλα τελειώνουν την κλωτσάει με δύναμη στις εξέδρες. Όπως ακριβώς είχε κάνει και ο Μάικ Μπατίστ στην ανάλογη στιγμή του 2012, μετά τη θρυλική σειρά με τους Ισραηλινούς, η οποία κρίθηκε σε 5ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Τυχαίο; Δεν νομίζω! Ο Γάλλος σέντερ εξηγεί στην κάμερα του Sportal πως ήξερε πολύ καλά τί και γιατί το έκανε. Μιλάει επίσης για τους στόχους και τις προσδοκίες του από το Final 4 με τον Παναθηναϊκό, τι σχέση του με τον κόσμο της ομάδας και το... σημάδι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πάνω στον ίδιο και τον Σλούκα.

Παράλληλα εκπλήσσει με τον αγαπημένο του συμπαίκτη στο παρκέ και... μιλάει ελληνικά!

Δείτε τη συνέντευξη του Ματίας Λεσόρ στο Sportal:

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού AKTOR:

Βλέπω βρήκες την μπάλα που κλώτσησες... Ήξερες ότι ο Μάικ Μπατίστ έκανε το ίδιο μετά το Game 5 με τη Μακάμπι το 2012;

«Προφανώς το ήξερα ότι το έκανε. Γι' αυτό το έκανα κι εγώ, επειδή ήταν απέναντι στη Μακάμπι. Ξέρεις ο Μάικ είναι ένα παράδειγμα για εμένα κι αν μπορέσω να καταφέρω όσα πέτυχε εδώ με τον Παναθηναϊκό θα είμαι πολύ χαρούμενος».

Το επόμενο που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις όσα ο Μάικ είναι να κερδίσεις το Final 4 της EuroLeague. Είσαι προετοιμασμένος για αυτό;

«Θα έχουμε την απάντηση αυτή την εβδομάδα. Προφανώς είμαι έτοιμοι για αυτό, προετοιμαζόμαστε για αυτό, αλλά θα δούμε την αλήθεια στο γήπεδο».

Πως προσδοκάς αυτό το Final Four; Θα είναι το πρώτο για εσένα. Πως το περιμένεις;

«Έχω μεγάλες προσδοκίες. Είναι προφανώς μια μεγάλη διοργάνωση, θα είναι εκεί οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της EuroLeague και όλοι θα έρθουν για να δώσουν ό,τι έχουν. Είναι μόνο ένα παιχνίδι, δεν υπάρχει αύριο, δεν υπάρχει η ευκαιρία να επιστρέψεις. Νικάς ή πεθαίνεις. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει».

Υπάρχει μυστικό για την φετινή επιτυχία του Παναθηναϊκού; Ποιες θεωρείς καθοριστικές στιγμές ή καθοριστικά παιχνίδια της σεζόν;

«Νομίζω έχουμε αρκετά καθοριστικά παιχνίδια και καθοριστικές στιγμές. Η υπογραφή του Κέντρικ Ναν είναι μία από αυτές προφανώς. Το σερί που είχαμε στο τέλος της κανονικής περιόδου. Δεν μπορώ να πω μόνο ένα παιχνίδι, είχαμε πολλά μεγάλα παιχνίδια στο τέλος της χρονιάς. Σημαντικά παιχνίδια που μας βοήθησαν να εξασφαλίσουμε τη δεύτερη θέση. Οπότε είναι δύσκολο να πω μόνο ένα».

Πως νιώθεις που επιλέχθηκες στην καλύτερη πεντάδα της EuroLeague για δεύτερη σερί χρονιά;

«Είναι πολύ σημαντικό. Είναι μεγάλο κατόρθωμα. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες που με βοήθησαν να το πετύχω και όσους με ψήφισαν. Πραγματικά νιώθω ευλογημένος και ευγνώμων που είμαι σε αυτή τη θέση».

Πριν 8 μήνες ήμασταν στην ίδια θέση όταν μου είπες πως ένας από τους στόχους τους δικούς σου και της ομάδας ήταν να φέρετε πίσω εδώ, σε αυτό το γήπεδο, τον κόσμο. Το καταφέρατε πολύ γρήγορα. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό για εσένα;

«Ήταν το πιο σημαντικό. Όπως είπες ήταν το πρώτο που ανέφερα. Πέρα από τις νίκες, το να βρεθούμε στο Final 4, να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και όλα, ήταν να φέρουμε τον κόσμο σε αυτό το γήπεδο. Γιατί ξέρω πόσο σπουδαίοι είναι οι οπαδοί μας, πόσο σημαντικό είναι να τους έχουμε εδώ και να μας σπρώχνουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ήταν το πρώτο πράγμα που ήθελα να κάνω και πλέον όχι μόνο τους φέραμε πίσω στο ΟΑΚΑ, αλλά τους φέραμε και στο Βερολίνο».

Και όταν το έλεγες αυτό, ήθελες να χορεύεις και να τραγουδάς μαζί τους έξω από τα αποδυτήρια;

«Φυσικά, ήθελα να το ζήσω αυτό. Κι ελπίζω μετά τα παιχνίδια στο Βερολίνο θα πανηγυρίσω πολύ μαζί τους».

Επίσης πριν από 8 μήνες μου είπες πως ένας από τους λόγους που επέλεξες τον Παναθηναϊκό ήταν και ο Εργκίν Αταμάν. Πώς είναι η συνεργασία μαζί του, αλλά και με τον Κώστα Σλούκα;

«Είναι υπέροχο. Όπως είχα πει είναι ένας νικητής προπονητής. Είναι άνθρωπος με αυτοπεποίθηση και αυτό το περνάει και σε εμάς. Έχουμε μια ομάδα με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Νιώθουμε ότι μπορούμε να παίξουμε απέναντι σε οποιονδήποτε στην Ευρώπη κι αυτό έχει γίνει χάρη και σε αυτόν. Όσο για τον Σλούκα, είναι ένας έμπειρος γκαρντ με μεγάλη γνώση του μπάσκετ, με βοηθάει πολύ. Έχουμε το κοινό ότι παίξαμε για τον Ζέκο (σ.σ. Ομπράντοβιτς). Βλέπουμε και οι δύο ότι αφήνει ένα αποτύπωμα στο παιχνίδι σου, το οποίο σου μένει για όλη σου τη ζωή. Οπότε είμαστε χαρούμενοι που έχουμε ο ένας τον άλλο κι εγώ είμαι χαρούμενος που είναι ο πόιντ γκαρντ μας».

Ο Σλούκας εξηγεί τι συνέβη φέτος που δε γινόταν τα προηγούμενα χρόνια: «Ο Παναθηναϊκός μού έδωσε τον χώρο και τον χρόνο που δεν είχα πριν»
EUROLEAGUE

09:04 - 17.05.2024

Ο Σλούκας εξηγεί τι συνέβη φέτος που δε γινόταν τα προηγούμενα χρόνια: «Ο Παναθηναϊκός μού έδωσε τον χώρο και τον χρόνο που δεν είχα πριν»

O Κώστας Σλούκας έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο Final 4 της EuroLeague και κατέθεσε στο Sportal την άποψή του για τα μυστικά της φετινής πορείας, αλλά και της δικής του προσωπικής απόδοσης.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου συμπαίκτης στο παρκέ και ποιος για να κάνεις παρέα εκτός γηπέδου;

«Είναι τρελό. Στο παρκέ, αν και προφανώς δεν παίζουμε τόσο πολύ μαζί, αλλά πραγματικά λατρεύω να παίζω με τον Λούκα Βιλντόζα. Νομίζω έχουμε εκπληκτική σύνδεση και μπορούμε να βρεθούμε πολύ εύκολα. Όσο για εκτός παρκέ... Είναι τρεις ή περισσότεροι... Έχουμε καλή ομάδα, κάνουμε πολλά πράγματα μαζί».

Ο Κεν (σ.σ Ναν) μου είπε το ίδιο...

«Ναι, είναι δύσκολο να πεις μόνο έναν».

Τι σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση από τη ζωή στην Ελλάδα και τους Έλληνες, μέχρι τώρα;

«Το φαγητό είναι πολύ καλό. Πιθανότατα το αγαπημένο μου. Και του Μιλάνου είναι πολύ καλό. Και ο καιρός είναι ωραίος. Το μόνο κακό που μπορώ να πω είναι πως η οδήγηση εδώ είναι τρελή...».

Υπάρχει κάποια ελληνική λέξη που χρησιμοποιείς περισσότερο;

«Τώρα, εξαιτίας των Ελλήνων στην ομάδα, έχω αρχίσει να λέω "ποιος" και "που είσαι" επίσης».

Ο Κέντρικ Ναν στο Sportal: «Υπάρχει βραβείο MVP για το Final Four; Οκ, τότε, υπάρχει χώρος για μένα!» (vid)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

10:30 - 23.05.2024

Ο Κέντρικ Ναν στο Sportal: «Υπάρχει βραβείο MVP για το Final Four; Οκ, τότε, υπάρχει χώρος για μένα!» (vid)

Ο Κέντρικ Ναν μιλάει στην κάμερα του Sportal, θέλει κούπα και τον τίτλο του MVP στο Final 4 του Βερολίνου και εξηγεί τους λόγους που υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, αποθεώνοντας τον κόσμο της ομάδας.

Τέλος θα ήθελα να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για το Final 4.

«Ξέρω ότι είναι δύσκολο να βρείτε εισιτήρια. Είναι δύσκολο και για μένα να βρω. Ελπίζω ότι το γήπεδο θα είναι πράσινο και το Βερολίνο σπίτι μας».