Ο Μόουζες Ράιτ στο Sportal για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Θέλω να προσφέρω τάπες και καρφώματα - Είμαι έτοιμος για τον Λεσόρ» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 11:08 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 20:06 - 14.03.2024

Ο Μόουζες Ράιτ μας βάζει σε... κλίμα ντέρμπι, με τον Αμερικανό να παραχωρεί συνέντευξη στο Sportal και να στέκεται στα του ντέρμπι που «παίζεται» σε λιγες ώρες!

Ο Μόουζες Ράιτ είναι εδώ και 1,5 μήνα στον Πειραιά, με τον Αμερικανό να έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή του και να έχει συμβάλει τα μέγιστα στην σπουδαία πορεία του Ολυμπιακού.

Με το «καλημέρα» έδειξε πως μπορεί να κάνει δώσει πράγματα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον Ράιτ στην δεύτερη πεντάδα του, έχει δει τον Ολυμπιακό να σημειώνει σερί νίκες και να κατακτά κι έναν τίτλο, αυτόν του Κυπέλλου Ελλάδας του 2024!

Ο Μόουζες Ράιτ είναι έτοιμος για ακόμα έναν μεγάλο ντέρμπι, το δεύτερο στο οποίο θα λάβει μέρος, με τον Αμερικανό, μιλώντας στο Sportal, να δηλώνει έτοιμος για το μεγάλο παιχνίδι του ΣΕΦ!

Ο Αμερικανός μίλησε για το ματς - απ με τον Λεσόρ, τη σημασία του πλάνου του Μπαρτζώκα, ενώ υποσχέθηκε... μπλοκ και καρφώματα στους φίλους του Ολυμπιακού!

Τέλος, μίλησε και για το μέλλον του, τονίζοντας πως θα χαιρόταν πολύ να μείνει στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν, εάν φυσικά και η ομάδα του Πειραιά το επιθυμεί κι εκείνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μόουζες Ράιτ στην κάμερα του Sportal:

-Ήταν ένα εύκολο παιχνίδι, λόγω της απίθανης απόδοσής σας στο δεύτερο ημίχρονο. Τώρα έχετε ένα μεγάλο παιχνίδι μπροστά σας. Ποιες είναι οι σκέψεις σου πηγαίνοντας σε αυτό το παιχνίδι που κρύβει τόσο μεγάλη αντιπαλότητα;

Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Έχουμε ένα καλό σερί τώρα και πρέπει να μείνουμε σταθεροί, να εκτελούμε σωστά και να παίξουμε άμυνα. Έτσι θα έχουμε τα πάντα με το μέρος μας.

-Πόσο σημαντικό είναι για εσένα πως έχεις ήδη παίξει απέναντι στον Παναθηναϊκό και ξέρεις τι γίνεται εναντίον τους;

Αυτό το παιχνίδι είναι διαφορετικό. Βλέπουμε βίντεο και αναλύουμε τους παίκτες. Έχουμε συμπαίκτες όπως ο Παπανικολάου που κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Όταν έχεις μεγάλες στιγμές σε ένα ντέρμπι, παίκτες σαν εκείνον, σαν τον Ουόκαπ, σαν τον Σακ, είναι γεννημένοι για τέτοιες στιγμές.

Μόουζες Ράιτ © Intime

-Τι σου έχουν πει ήδη οι συμπαίκτες σου για αυτά τα παιχνίδια;

Άκουσα πως θα υπάρχει ένα δίχτυ γύρω μας για να εμποδίσει τους οπαδούς από το να «τρελαθούν». Είχα δει το παιχνίδι της Εθνικής και είδα πώς είναι οι φίλαθλοι όλοι μαζεμένοι. Έτσι πιστεύω πως θα είναι η ενέργεια.

-Όλοι μιλούν για το ματς – απ ανάμεσα σε εσένα και τον Ματίας Λεσόρ. Είσαι έτοιμος να τον αντιμετωπίσεις;

Πάντα είμαι έτοιμος για τέτοιου τύπου ανταγωνισμό. Αυτό είναι το μπάσκετ. Μέσα στις γραμμές είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις όποιον βρεθεί απέναντί σου.

-Είσαι εδώ και περίπου 1,5 μήνα νομίζω στην ομάδα. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για αυτό το διάστημα και για την συνέχεια; Γιατί όλοι έχουν αγαπήσει εσένα και τον τρόπο που παίζεις το παιχνίδι…

Πηγαίνει ένα βήμα τη φορά. Προσπαθώ να διαβάσω την άμυνα και να είμαι στην κατάλληλη θέση για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου με τα σκριν μου. Όλα για τη νίκη. Παίζουμε όλοι αυτό το παιχνίδι και πρέπει να το κάνουμε μαζί.

Μόουζες Ράιτ

🏀Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Pre game με LIVE εικόνα από το ΣΕΦ

-Είσαι ένας παίκτης που δημιουργεί highlights με τα μπλοκ και τα καρφώματά σου. Τέτοιες φάσεις είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι οπαδοί σε ένα παιχνίδι σαν αυτό με τον Παναθηναϊκό για να τρελαθούν, όπως τρελάθηκαν και στο παιχνίδι απέναντι στη Βίρτους. Ποιο είναι το μήνυμά σου για αυτούς ενόψει του αγώνα;

Θα κάνω ό,τι μπορώ για να δουν οι οπαδοί μερικά μπλοκ και μερικά καρφώματα. Θα φέρουν ενέργεια κι εμείς θα προσπαθήσουμε να την ματσάρουμε και να τους ενθουσιάσουμε. Θα είναι ένα παιχνίδι με πολλή ενέργεια για όλους.

-Και κάτι τελευταίο για εσένα. Είσαι έτοιμος για ακόμα ένα χρόνο με τον Ολυμπιακό; Έχεις σκεφτεί τη νέα σεζόν ή είναι ακόμα νωρίς;

Υπέγραψα για αυτή τη σεζόν με οψιόν και για την επόμενη. Νομίζω ότι είναι στο χέρι της ομάδας. Θα είμαι ενθουσιασμένος εάν με θέλουν εδώ. Δεν έχω να ανησυχώ για κάτι τώρα. Πρέπει να τελειώσω δυνατά τη σεζόν και μετά θα τα συζητήσουμε όλα. Εάν με θέλουν εδώ, θα χαρώ πολύ να μείνω.  

🔴Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Πέμπτης