Ο Ντίνος Μήτογλου στο Sportal: «Δεν θα πω ψέματα… Είχα επαφές με τον Ολυμπιακό, αλλά ο Παναθηναϊκός με στήριξε στα δύσκολα» (vid)

Βασίλης Μοιρώτσος 13:27 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:39 - 06.10.2023

Ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε στην κάμερα του Sportal και δεν δίστασε να μιλήσει για όλα! Ο διεθνής φόργουορντ του Παναθηναϊκού εξομολογείται το πόσο δύσκολα πέρασε το μακρύ διάστημα της απουσίας του, ευχαριστεί τους ανθρώπους που τον στήριξαν και παράλληλα αποκαλύπτει και το ανεπίσημο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτησή του.

Αυτή η εικόνα ήταν μόνο η… πρόγευση από αυτά που ο ίδιος θέλει να ακολουθήσουν στη δεύτερη θητεία του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, θέλοντας κυρίως να μείνει μακριά από τραυματισμούς, όπως αυτός που υπέστη πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο ίδιος ο παίκτης μίλησε στην κάμερα του Sportal και δεν δίστασε να μιλήσει για όλα τα ζητήματα εκείνα που τον έφεραν τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο, ακόμα κι αν ο ίδιος δεν βρισκόταν στα παρκέ, εκφράζοντας όλα τα συναισθήματα που βίωσε τους τελευταίους μήνες.

Επιπλέον, απαντάει και για την «αέναη» φημολογία αναφορικά με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού να τον εντάξει στο ρόστερ του, αποκαλύπτοντας ακριβώς το τι ισχύει και τι όχι στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Διαβάστε όλα όσα είπε ο Ντίνος Μήτογλου στην κάμερα του Sportal:

*Η συνέντευξη δόθηκε πριν γνωστοποιηθεί ο νέος του τραυματισμός πριν από τα ματς με τον Ολυμπιακό.

Επέστρεψες στον Παναθηναϊκό μετά από μια δύσκολη περίοδο για σένα, μετά από αυτό που συνέβη. Γιατί επέλεξες να γυρίσεις στο ΟΑΚΑ;

«Επέλεξα να γυρίσω ξανά στην ομάδα γιατί μου στάθηκαν σε όλο αυτό το διάστημα. Με στήριξαν όλο αυτό το διάστημα με την απόφασή τους, μου έκαναν μια πρόταση, ήταν δίπλα μου ακόμα κι αν δεν ήξεραν το αποτέλεσμα. Οπότε ένιωσα ότι ανήκω σε αυτό το μέρος της οικογένειας».

Για τη στήριξη του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της απουσίας του:

«Δεν μπορούσε να γίνει καμία επίσημη κίνηση. Αλλά υπήρξαν μηνύματα και από παίκτες και από στελέχη της ομάδας, τα οποία σε στιγμή που δεν έχεις κανέναν, που τα βλέπεις όλα μαύρα τα βλέπεις ενθαρρυντικά. Οπότε σίγουρα είναι πολύ ευχάριστο να τα βλέπεις αυτά».

Είχε γραφτεί στον Τύπο πως είχε πρόταση και από τον Ολυμπιακό. Είναι αλήθεια; Το σκέφτηκες καθόλου;

«Επίσημη πρόταση δεν είχα, αλλά δεν θα πω ψέματα είχα επαφές με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Το σκέφτηκα γιατί όχι; Πιο πολύ όμως ήμουν αγχωμένος για την απόφαση τότε και φυσικά εκείνη θα γινόταν μετά την απόφαση της δίκης».

Πως ήταν όλο αυτό το διάστημα που δεν μπορούσες να παίξεις; Ένα μήνυμα για όλο αυτό που πέρασες;

«Δύσκολο κομμάτι. Το πιο δύσκολο ήταν που έκανα προπόνηση μόνος μου. Έπρεπε να κρατηθώ σε φόρμα ώστε να κάνω πολλά πράγματα. Το μήνυμα που θα έστελνα είναι, να μην τα παρατήσω ποτέ. Σε όποια κατάσταση υπήρχε εκείνη την περίοδο. Δούλευα και ήξερα ότι κάποια στιγμή θα έρθει μια καλύτερη μέρα. Η οποία και ήρθε, δικαιώθηκα, μετά πήγα και στην Εθνική και ανταμείφθηκα για τη σκληρή δουλειά. Ένιωσα χαρούμενος και ελεύθερος. Το κυριότερο όμως ήταν ότι θα έπαιζα ξανά μπάσκετ».

Ξέρεις την ομάδα καλά, τη ψυχοσύνθεσή της, τον κόσμο και τους στόχους. Ποιες είναι οι δικές σου προσδοκίες για τη φετινή σεζόν και τι βλέπεις για την ομάδα, γιατί έχει λείψει στον κόσμο ο Παναθηναϊκός να πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Από τότε που ήμουν στην ομάδα πριν από τρία χρόνια έχουν γίνει αλλαγές εντός κι εκτός γηπέδου. Έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες που κυρίως είναι στις λεπτομέρειες. Είναι σημαντικό που πήραμε το γήπεδο και γίνονται οι αλλαγές, είναι κάτι που δεν είχαμε τη δυνατότητα. Από αυτά τα μικρά ξεκινάς και χτίζεις μια κουλτούρα νικητή. Τώρα οι στόχοι σαν ομάδα, αν και είναι νωρίς και όπως είπε και ο κόουτς και ο Κώστας ο Σλούκας, είναι να είμαστε μέσα και στους τέσσερις στόχους. Θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε».

Η συνεργασία με τον Εργκίν Αταμάν πως είναι; Τι ζητάει από εσένα και γενικά από την ομάδα;

«Ο κόουτς είναι διαφορετικός από όλους τους υπόλοιπους.Τον σέβομαι πάρα πολύ, σε αφήνει να παίξεις. Έχει έρθει εδώ για δουλειά, έχει έναν στόχο και αυτός είναι να κάνει τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στην κορυφή. Αν το πετύχει θα είναι χαρούμενος. Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας.Δεν έχουμε μιλήσει προσωπικά, η δουλειά μας φαίνεται και στο γήπεδο. Είναι νικητής».

Αν και δεν κρίνει τίποτα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, πόσο σημαντική είναι η νίκη. Θα είναι μια δήλωση για τις προθέσεις σας μέσα στη σεζόν;

«Είναι ίσως το πιο σημαντικό ματς της σεζόν για εμένα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ξεκινάει έτσι η σεζόν. Θα υπάρχουν πολλά συναισθήματα, θα δοθούν πολλές "μάχες", ανυπομονώ γι' αυτό το παιχνίδι. Ο κόσμος πιστεύω θα είναι δίπλα μας και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη».

Επειδή ξέρεις την αντιπαλότητα, ξέρεις τον Παναθηναϊκό είσαι ένας Έλληνας παίκτης. Θέλω να μου μιλήσεις για τη φανέλα που φορας , γι' αυτό που λανσάρει ο Παναθηναϊκός μέσω της Ακρόπολης.

«Όταν πήγαμε στην Ακρόπολη, ήταν κάτι ιδιαίτερο κάτι πρωτόγνωρο. Δεν το έχω δει σε άλλες ομάδες και σε άλλους παίκτες. Μέχρι και οι ξένοι παίκτες της ομάδας ενθουσιάστηκαν που βρεθήκαμε εκεί. Σημαίνει πάρα πολλά για εμάς, είναι πρωτόγνωρη και φοβερή η φανέλα.Μακάρι να είναι καλότυχη, να ξεκινήσουμε τη σεζόν δυνατά και με υγεία».

Είδες από κοντά το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ, όπου έπαιζε ο αδερφός σου. Τα συναισθήματά σου που ο αδερφός σου έφυγε νικητής. Πως το έζησες;

«Ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα. Πήγα να δω τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τον αδερφό μου. Υπήρξαν γκολ και από τις δύο ομάδες. Όταν δέχτηκε το γκολ ο Παναθηναϊκός σφίχτηκα λίγο. Παρόλα αυτά είμαι χαρούμενος για τον αδερφό μου, χαίρομαι που παίζει σε μια ομάδα και διακρίνεται, που η ομάδα του κερδίζει. Και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ είναι αυτή τη στιγμή δύο από τις καλύτερες ομάδες, υπάρχει μια υγιής κόντρα. Πήγαμε να δούμε τον αγώνα με τα παιδιά, νομίζω το ευχαριστήθηκαν κι εκείνοι».