Έκανε αυτό που έπρεπε ο Τζόκοβιτς και περιμένει

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

Έκανε αυτό που έπρεπε ο Τζόκοβιτς και περιμένει

Sportal newsroom 18:09 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:21 - 16.11.2023

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβλήθηκε στα τρία σετ τον Χούμπερτ Χούρκατς αλλά πρέπει να περιμένει τον αγώνα του Σίνερ με τον Χόλγκερ Ρούνε για να μάθει αν θα προκριθεί στην τετράδα του ATP Finals.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβλήθηκε με 7-6 (1), 4-6, 6-1 του Χούμπερτ Χούρκατς στον τελευταίο του αγώνα της φάση των ομίλων του ATP Finals. Ο Σέρβος, Νο.1 του κόσμου, ωστόσο δεν έχει προκριθεί μαθηματικά στα ημιτελικά αφού το χαμένο σετ κόντρα στον Πολωνό μπορεί να του στοιχίσει. Θυμίζουμε ότι ο Χούρκατς πήρε τη θέση του Στέφανου Τσιτσιπά που αποχώρησε από τη διοργάνωση με πρόβλημα τραυματισμού στον αγώνα με τον Χόλγκερ Ρούνε. 

Μετά τη νίκη του Τζόκοβιτς, ο Γιάνικ Σίνερ εξασφάλισε την πρόκρισή του στην τετράδα της διοργάνωσης που γίνεται στο Τορίνο. Ο Ιταλός αντιμετωπίζει τον Χόλγκερ Ρούνε το βράδυ της Πέμπτης, στο ματς που ολοκληρώνεται τον πράσινο όμιλο.

Αν ο 20χρονος Δανός νικήσει τον Σίνερ, τότε θα πάρει και την πρώτη θέση του ομίλου. Αυτό σημαίνει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα μείνει εκτός τελικής τετράδας.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτοχος 24 Grand Slam τίτλων τα βρήκε σκούρα απέναντι στον αξιόμαχο Χούρκατς, που δεν είχε ελπίδες πρόκρισης. Ο 36χρονος τενίστας έκλεισε το πρώτο σετ, το οποίο ήταν οριακό. Χωρίς να γίνει κάποιο μπρέικ, οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ, εκεί όπου ο Τζόκοβιτς έδειξε την απαραίτητη ψυχραμία για το 7-1.

Στο δεύτερο σετ, ο Τζόκοβιτς συνέχισε να έχει προβλήματα. Ο Σέρβος υπέστη μπρέικ και έμεινε πίσω με 3-2. Ο Χούρκατς υπερασπίστηκε το σερβίς του μέχρι τέλους και ισοφάρισε τον αγώνα.

Στο τρίτο σετ, ο Τζόκοβιτς ήταν ο γνωστός... Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος έκανε δύο μπρέικ και «κλείδωσε» τη νίκη στο έβδομο γκέιμ μετά από δύο ώρες και πέντε λεπτά.