Η Ριμπάκινα έκοψε τη φόρα της Αζαρένκα και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open
i

Ριμπάκινα/ Printscreen

Η Ριμπάκινα έκοψε τη φόρα της Αζαρένκα και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open

Sportal newsroom 12:28 - 26.01.2023 / Ανανεώθηκε: 18:24 - 26.01.2023

Η Έλενα Ριμπάκινα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Βικτόρια Αζαρένκα και προκρίθηκε στον δεύτερο Major τελικό της καριέρας της.

Έτοιμη για την κατάκτηση του Australian Open δείχνει η Έλενα Ριμπάκινα. Η τενίστρια από το Καζακστάν επιβλήθηκε με 7-6(4), 6-3 της Βικτόρια Αζαρένκα και θα διεκδικήσει τον δεύτερο Grand Slam τίτλο της καριέρας της.

Η Βικτόρια Αζαρένκα, που προκρίθηκε στα ημιτελικά μετά από δέκα χρόνια, στόχευε στον τρίτο τίτλο της στη Μελβούρνη. Η Λευκορωσίδα, μάλιστα, μετρούσε δύο νικηφόρους ημιτελικούς στην Αυστραλία και ισάριθμες κατακτήσεις.

Η Ριμπάκινα στοχεύει στον πρώτο τίτλο της στη Μελβούρνη και δεύτερο Grand Slam στην καριέρα της. Η 23χρονη τενίστρια είχε κατακτήσει το Wimbledon.

Η Έλενα Ριμπάκινα διανύει περίοδο εντυπωσιακής φόρμας στο τουρ. Στην πορεία της μέχρι τον τελικό του Australian Open έχει αποκλείσει τρεις νικήτριες Grand Slam κατά σειρά, τη Σβιόντεκ στη φάση των «16», την Οσταπένκο στα προημιτελικά και την Αζαρένκα στα ημιτελικά.

Η 23χρονη τενίστρια αναμένεται να εξαργυρώσει την καλή της πορεία στη Μελβούρνη με την πρώτη της είσοδο στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης.  Η Ριμπάκινα περιμένει την αντίπαλό της από το ζευγάρι της Μάγκντα Λινέτ και της Αρίνα Σαμπαλένκα.