Αύξησε τη διαφορά ο Αλκαράθ από τον Τζόκοβιτς - Σταθερά στη πέμπτη θέση ο Τσιτσιπάς

Κάρλος Αλκαράθ

i

© Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Αύξησε τη διαφορά ο Αλκαράθ από τον Τζόκοβιτς - Σταθερά στη πέμπτη θέση ο Τσιτσιπάς

Ο Κάρλος Αλακράθ αύξησε τη διαφορά του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη βαθμολογία της ATP, μετά από τη κατάκτηση του Wimbledon. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε σταθερά στη πέμπτη θέση.

Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάρλος Αλκαράθ πρόσφεραν στο κοινό τους έναν από τους κορυφαίους τελικούς στην ιστορία του Wimbledon. Νικητής ήταν ο Ισπανός ο οποίος σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, πήρε τη νίκη με σετ 3-2. Μάλιστα ο Αλκαράθ έγινε ο τρίτος νεότερος τενίστας που κατακτάει τη διοργάνωση. 

Ο πρώτος είναι ο Μπόρις Μπέκερ. Ο Γερμανός πρώην τενίστας κατέκτησε το 1985 το Wimbledon σε ηλικία 17 ετών 7 μηνών και 15 ημερών. Πρόκειται για ένα ρεκόρ που δύσκολα κάποιος μπορεί να το σπάσει. Ο δεύτερος είναι ο Μπιορν Μποργκ που σε ηλικία 20 ετών και 27 ημερών κατέκτησε το Wimbledon το 1976. Ωστόσο η Αλκαράθ είναι ο έβδομος πιο νέος τενίστας που έχει κατακτήσει γενικά ένα grand slam. Αφού σε ηλικία 19 ετών τεσσάρων μηνών και εφτά ημερών είχε κερδίσει το US Open. 

Όσον αφορά τις γυναίκες, υπάρχει πιο νέα από τον Μπέκερ που έχει κατακτήσει το Wimbledon. Συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για τη Μαρτίνα Χίνγκις, η οποία το 1997 είχε κερδίσει τη διοργάνωση σε ηλικία 16 ετών έντεκα μηνών και οχτώ ημερών. Η ίδια μάλιστα κατέχει κι άλλα ρεκόρ.

Για την Τσέχα το 1997 ήταν σίγουρα μια χρονιά που δύσκολα θα τη ξεχάσει. Αρχικά κατέκτησε ένα Australian Open σε ηλικία 16 ετών τριών μηνών και 26 ημερών. Στη συνέχεια κατέκτησε το Wimbledon και την ίδια χρόνια σήκωσε και το US Open σε ηλικία 16 ετών, 11 μηνών και 8 ημερών. Σε όλες αυτές τις διοργανώσεις είναι η πιο νέα τενίστρια που τις έχει κατακτήσει.

Στο κομμάτι της βαθμολογίας ο Ισπανός τενίστας μετά τον δεύτερο τίτλο σε επίπεδο Grand Slam στην καριέρα του αύξησε τη διαφορά από τον Τζόκοβιτς, ο οποίος ακόμα κατέχει το ρεκόρ με τους περισσότερους τίτλους Grand Slam. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στην πέμπτη θέση της κατάταξης της ATP, πίσω από τους Ντανίλ Μεντβέντεφ και Κάσπερ Ρουντ και οριακά μπροστά από τον Δανό Χόλγκερ Ρούνε.

Ο Μπραντ Πιτ «μασώντας πατατάκια» έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας στο Wimbledon (vid)
ΤΕΝΙΣ

09:47 - 17.07.2023

Ο Μπραντ Πιτ «μασώντας πατατάκια» έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας στο Wimbledon (vid)

Ο Μπραντ Πιτ έκλεψε τις εντυπώσεις στον χθεσινό αγώνα (16/7) του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Κάρλος Αλκαράθ. Ο Αμερικανός σταρ του Χόλιγουντ εντοπίστηκε από τις κάμερες να τρώει πατατάκια κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού.

Αναλυτικά η βαθμολογία: