Ισοπεδωτικός ο Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Μόντε Κάρλο
i

© Photo by Mateo Villalba/Getty Images

Ισοπεδωτικός ο Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Μόντε Κάρλο

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:37 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:09 - 10.04.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια στον Τόμας Ετσεβέρι και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Μόντε Κάρλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Masters του Μόντε Κάρλο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 6-1, 6-0 του Τόμας Μαρτίν Ετσεβέρι και έκλεισε το εισιτήριο για τους κορυφαίους «16» του τουρνουά.

Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά θα είναι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ που νίκησε με 6-3, 6-4 τον Σεμπάστιαν Όφνερ. Η αποστολή είναι επικίνδυνη για τον Έλληνα τενίστα αλλά με εμφάνιση παρόμοια με τη σημερινή, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν φοβάται κανέναν. Στο head to head με τον Γερμανό τενίστα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετράει 9 νίκες σε 14 αγώνες. Ο Ζβέρεφ πήρε τη νίκη με 6-4, 6-4 στην πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους στον προημιτελικό του United Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κυριαρχεί και στις μεταξύ τους αναμετρήσεις σε χωμάτινη επιφάνειες μετρώντας τέσσερις νίκες. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε νικήσειμε 6-4, 6-2 στον μεταξύ τους ημιτελικό στο τουρνουά του Μόντε Κάλο το 2022. Στη συνέχεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα. .

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε αυτοπεποίθηση στα χτυπήματά του, πήρε όλα τα μεγάλα ράλι και είχε απάντηση σε ό,τι πρόβλημα του έβαζε ο Ετσεβέρι.

Ο παλιός καλός Τσιτσιπάς εμφανίστηκε στο κορτ του Μόντε Κάρλο μετά το πρώτο γκέιμ του αγώνα. Το μπρέικ του Ετσεβέρι αφύπνισε τον Έλληνα τενίστας που στη συνέχεια κατέκτησε 12 διαδοχικά γκέιμ και πήρε μία σχετικά άνετη νίκη.

Ο αγώνας... φάνηκε να είναι ζορικός για τον Τσιτσιπά μόνο στο πρώτο γκέιμ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δέχθηκε μπρέικ από τον Ετσεβέρι, που έβαλε δύσκολα στον 25χρονο τενίστα. Ωστόσο, μετά ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε γιατί είναι στους κορυφαίους του κόσμου.

Ο Έλληνας τενίστας πάτησε γκάζι, πήρε όλα τα μεγάλα ράλι, έβγαλε σπουδαία χτυπήματα και με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισε το πρώτο σετ με 6-1. Το μπρέικ που δέχθηκε, δηλαδή, στο πρώτο γκέιμ ήταν και η μοναδική απειλή από τον Ετσεβέρι που δεν είχε απαντήσεις στο παιχνίδι του Τσιτσιπά στη baseline αλλά και κοντά στο φιλέ.

Με σπασμένα φρένα συνέχισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο δεύτερο σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε τρία μπρέικ, κράτησε με άνεση το σερβίς και έκλεισε τον αγώνα χωρίς προβλήματα μετά από 64 λεπτά.