Κέρδισε τη Σαμπαλένκα και κατέκτησε το US Open η Γκοφ

Κόκο Γκοφ

i

©Photo by Frey/TPN/Getty Images

Κέρδισε τη Σαμπαλένκα και κατέκτησε το US Open η Γκοφ

Δημήτρης Χούπης 08:35 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 10.09.2023

Η Κόκο Γκοφ επικράτησε της Αρίνα Σαμπαλένκα με 2-1 σετ (2-6, 6-3, 6-2) στον τελικό του US Open και κατέκτησε το πρώτο Grand Slam της καριέρας της.

Η Κόκο Γκοφ είναι η μεγάλη νικήτρια του US Open, αφού επικράτησε στον τελικό της Αρίνα Σαμπαλένκα με (2-6, 6-3, 6-2) και παράλληλα κατέκτησε το πρώτο Grand Slam της καριέρας της. 

Την ίδια ώρα η Αμερικανίδα τενίστρια ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης. Από την άλλη η Λευκορωσίδα αν και ηττήθηκε παρέμεινε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. 

Η 25χρονη ήταν καλύτερη στην αρχή του αγώνα, αφού από το πρώτο game έκανε break, ενώ στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της. Η Γκοφ όμως δεν πτοήθηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2. Η συνέχεια του σετ άνηκε ολοκληρωτικά στη Σαμπαλένκα, η οποία με εξαιρετικά service games και δύο break, κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ (6-2) μέσα σε σαράντα λεπτά. 

Στο δεύτερο σετ η Αμερικανίδα μπόρεσε να γυρίσει την κατάσταση προς το μέρος της. Στο τέταρτο game μάλιστα μπόρεσε να κάνει break και να πάρει προβάδισμα για την κατάκτηση του σετ. Μέχρι το τέλος οι δύο τενίστριες κράτησαν το σερβίς τους και στο τέλος η Γκοφ ισοφάρισε σε 1-1 μετά από 45 λεπτά. 

Στο τρίτο σετ, η 19χρονη ήταν ξανά κυρίαρχη, αναγκάζοντας τη Σαμπαλένκα να κάνει αρκετά λάθη. Κάνοντας δύο break και δύο service games έκανε το 4-0 και πήρε μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Στη συνέχεια η Λευκορωσίδα μείωσε σε 4-2, αλλά η Γκοφ δεν πτοήθηκε και στο τέλος κατάφερε να κερδίσει με 6-2 και να κατακτήσει τον τίτλο. 

Η Αμερικανίδα ολοκλήρωσε το τουρνουά, βάζοντας στο ταμείο της 2.760.372. ευρώ, ενώ από την άλλη η Σαμπαλένκα θα πάρει ακριβώς το μισό ποσό, 1.380.186 ευρώ.