Προπονητής Τζόκοβιτς: «Ο Νόλε σχεδιάζει να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028»

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

Προπονητής Τζόκοβιτς: «Ο Νόλε σχεδιάζει να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:10 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:10 - 11.09.2023

Ο επιβλητικός Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε τους 24 τίτλους Grand Slam στην καριέρα του και σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή του, δεν υπάρχει διάθεση απόσυρσης στο άμεσο μέλλον.

Ο μυθικός Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε ιστορία για ακόμη μία φορά. Στον τελικό του US Open απέναντι στον Μεντβέντεφ, ο Νόλε επικράτησε με 6-3, 7-6(5), 6-3 κι έφτασε τους 24 τίτλους Grand Slam στην καριέρα του. Επίσης, ο 36χρονος τενίστας έφτασε τους 96 τίτλους καριέρας μετρώντας, πλέον, τέσσερις (2011, 2015, 2018, 2023) κατακτήσεις στη Νέα Υόρκη.

Μετά τη νίκη στον τελικό, ο Σέρβος μίλησε για το μέλλον του κι ανέφερε πως ακόμη νιώθει δυνατός. Με αφορμή τα σενάρια απόσυρσής του τα οποία βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας ανά τακτά χρονικά, ο προπονητής του Γκόραν Ιβανίσεβιτς, είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι το 2028.

«Πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Δε νομίζω (σ.σ. να σταματήσει σύντομα). Όχι, όχι, σχεδιάζει να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες! Πότε είναι, το 2028;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής του θρύλου του παγκόσμιου τένις.

Να θυμίσουμε πως πριν μερικούς μήνες, ο Στρτζαν Τζόκοβιτς, μπαμπάς του Νόλε, αποκάλυψε πως θέλει να δει σύντομα τον γιο του να αποχωρεί από τα courts. «Ο Nόβακ έχει εκπληρώσει τα όνειρα που είχα γι' αυτόν πριν από επτά-οκτώ χρόνια, όλα τα υπόλοιπα είναι μπόνους. Το τένις είναι μόνο ένα κομμάτι της ζωής του και όχι ολόκληρη η ζωή του. Εύχομαι να αναγνωριστεί και για τα πράγματα που θα κάνει μετά το τέλος της καριέρας του, όταν αποχωρήσει από τον κόσμο του τένις. Αυτό εύχομαι πως θα συμβεί τον επόμενο χρόνο.

Δεν ήρθε ακόμα το τέλος, αλλά ίσως σε 1,5 χρόνο. Αυτή είναι η επιθυμία μου ως πατέρας του. Πιστεύω πως θα είναι καλό να σταματήσει να κάνει αυτή την εξαιρετικά δύσκολη δουλειά. Σωματικά και ψυχικά είναι εξαντλητικό και πολύ απαιτητικό. Είναι αφοσιωμένος σ' αυτό τα τελευταία 30 χρόνια και δεν έχει αφήσει στιγμή το πόδι από το γκάζι. Δεν έχει καθόλου χρόνο για να ασχοληθεί με άλλα πράγματα στη ζωή».