Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Australian Open (vids)
i

Μαρία Σάκκαρη/Photo by Stringer/Getty Images/ideal images

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Australian Open (vids)

Ανδρέας Σερεβέτας • 06:07 - 16.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε με 2-0 σετ (6-1, 6-4) την Κινέζα Γιούε Γουάν και θα αντιμετωπίσει την Ρωσίδα Ντιάνα Σνάιντερ.

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε ιδανικά στο Australian Open. Η νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε το εμπόδιο της Κινέζας Γιούε Γουάν που βρίσκεται στην 116η θέση. Στον δεύτερο γύρο η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ρωσίδα Ντιάνα Σνάιντερ, που μπήκε στο τουρνουά από την προκριματική φάση και έκανε την έκπληξη, αποκλείοντας την Σλοβάκα Κούτσοβα με 7-6, 7-5. 

Η Μαρία ήταν εντυπωσιακή μετά το πρώτο game. Πήρε έξι συνεχόμενα, παίζοντας εξαιρετικά με το μπάκχαντ και έκανε το 1-0 σε διάστημα 35 λεπτών. Στο δεύτερο σετ η Κινέζα αθλήτρια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της, κερδίζοντας τα δύο πρώτα game. H Μαρία μείωσε αλλά η αντίπαλος της άντεξε στην πίεση της και έκανε το 3-1. Η Σάκκαρη συνέχισε απτόητη και απάντησε, κάνοντας το 3-2. Στη συνέχεια η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδειξε την κλάση της. Έκανε το break και γύρισε το σκορ υπέρ της σε 4-3. Η Γουάν έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στον αγώνα και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4. Όμως η Σάκκαρη δεν της άφησε άλλα περιθώρια και πήρε το ματς. 

Η Σάκκαρη έπαιξε πολύ επιθετικά, βγάζοντας 38 winners. Είχε επίσης 3 άσους, αλλά και το εκπληκτικό 87% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (20/23).

Οι θεατές υποδέχθηκαν με ζεστό χειροκρότημα και επευφημίες την Μαρία Σάκκαρη κατά την είσοδο της στο court.  

«Νιώθω σαν να είμαι στην πατρίδα μου»

Η Μαρία αντιμετώπισε πρώτη φορά την Κινέζα. Μετά τον αγώνα έκανε τις εξής δηλώσεις: «Ήταν η πρώτη φορά που την είδα και είχα νευρικότητα. Όταν ξέρεις κάποιον, ξέρεις τι να περιμένεις. Όταν, όμως, δεν τον γνωρίζεις υπάρχουν δυσκολίες. Το United Cup με βοήθησε, οι συνθήκες στο Περθ ήταν παρόμοιες. Είναι αργό court, αλλά μου αρέσει που έχει ζέστη και η μπάλα αναπηδά ψηλά. Είναι τέλειες συνθήκες για το παιχνίδι μου. Όσο περισσότερη ζέστη, τόσο το καλύτερο. Δεν είναι κάτι που να μην μου αρέσει σε αυτό το τουρνουά». 

Στη συνέχεια δέχθηκε ερώτηση για τη φυσική της κατάσταση και απάντησε: «Έχω πει πολλές φορές ότι η γυμναστική είναι το χόμπι μου, μου αρέσει να γυμνάζομαι. Δεν αισθάνομαι καλά με το σώμα μου να ξαπλώνω στον καναπέ. Αν δεν δουλεύω στο γυμναστήριο, ξέρω ότι ότι δεν θα αισθάνομαι καλά με το παιχνίδι μου. Δεν είμαι η ψηλότερη παίκτρια στο tour, αν δεν είμαι δυνατή, τότε το παιχνίδι μου δεν είναι δυνατό». 

Στο τέλος, ανταπέδωσε την αγάπη που δέχθηκε από το κοινό: «Το λέω κάθε χρόνο. Νιώθω σα να είναι το τουρνουά της πατρίδας μου. Γενικά οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί εδώ, θα μπορούσα να ζω σε αυτή την πόλη. Δεν υπάρχει κάτι που να μην μου αρέσει σε αυτή τη χώρα και σίγουρα βοηθάει η ελληνική παρουσία. Είναι πάντα εδώ και μας στηρίζουν, νιώθω σα να είμαι στην πατρίδα μου.»