Τένις: Στο Νο4 ο Τσιτσιπάς, στο Νο6 η Σάκκαρη
i

Τσιτσιπάς / screenshot via Twitter

Τένις: Στο Νο4 ο Τσιτσιπάς, στο Νο6 η Σάκκαρη

Sportal newsroom 15:27 - 09.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:03 - 27.01.2023

Στο Νο4 σταθερά της παγκόσμιας κατάταξης είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο Νο6 βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε καλή παρουσία στο United Cup με αποτέλεσμα να μειώσει τη διαφορά στη παγκόσμια κατάταξη από τον Ρουντ και τον Ναδάλ. Ο 24χρονος τενίστας βρίσκεται στη τέταρτη θέση, όντας πέντε βαθμούς πίσω από τον Κάσπερ Ρουντ και 55 από τον Ράφα Ναδάλ. Ο Αλκαράθ, όντας το Νο1, είναι 1105 πόντους μπροστά από τον Έλληνα τενίστα, ενώ είναι θα είναι απών από τη Μελβούρνη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν καταφέρει και κερδίσει το Australian Open θα ανέβει στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης. Την ευκαιρία να βρεθούν στη κορυφή την έχουν και ο Ναδάλ, ο Ρουντ και ο Τζόκοβιτς σε περίπτωση που κερδίσουν το τουρνουά. Από τους τέσσερις τις περισσότερες πιθανότητες για να βρεθεί στο Νο1 την έχει ο Ρουντ, ο οποίος ακόμα και αν φτάσει στο τελικό μπορεί να το καταφέρει. Αυτό θα συμβεί αν ένας εκ των τριών παραπάνω δεν κατακτήσουν το Australian Open.

Ο Έλληνας τενίστας παρόλα αυτά θα μπορέσει να βρεθεί και στο νούμερο δύο, εάν πάει ένα γύρο παραπάνω από τον Ναδάλ και τον Ρουντ.

Τσιτσιπάς: «Χρειάστηκα τους Έλληνες στις κερκίδες, παραλίγο να πάθω καρδιακή ανακοπή βλέποντας την Μαρία» (vids)
AUSTRALIAN OPEN

12:01 - 07.01.2023

Τσιτσιπάς: «Χρειάστηκα τους Έλληνες στις κερκίδες, παραλίγο να πάθω καρδιακή ανακοπή βλέποντας την Μαρία» (vids)

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του επί του Ματέο Μπερετίνι, με την οποία κράτησε ζωντανό το όνειρο πρόκρισης στον τελικό του United Cup. Τι είπε για την Μαρία Σάκκαρη.

Από την άλλη η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται στο νούμερο έξι της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας παραπάνω πιθανότητες να φτάσει στο νούμερο δύο από τον Τσιτσιπά. Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να το κάνει αυτό είναι να φτάσει μέχρι το τελικό και η Ζάμπερ να «φύγει» νωρίς. Παρόλα αυτά η τέταρτη θέση μοιάζει πιο πιθανό σενάριο. 

Η Παπαμιχαήλ βρίσκεται στο Νο158, η Γραμματικοπούλου στο Νο201, η Σακελλαρίδη στο Νο307, η Ματούλα στο Νο552 και η Λάκη στο Νο590.