Συγκλονιστικός Κόρντα, ισοπέδωσε τον Μεντβέντεβ και προκρίθηκε στους «16»
i

Ο Σεμπάστιαν Κόρντα/© Photo by Daniel Pockett/Getty Images

Συγκλονιστικός Κόρντα, ισοπέδωσε τον Μεντβέντεβ και προκρίθηκε στους «16»

Sportal newsroom 15:26 - 20.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:42 - 20.01.2023

Με μία εκπληκτική εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος, ο Σεμπάστιαν Κόρντα επιβλήθηκε 3-0 του Ντανίλ Μεντβέντεβ και προκρίθηκε στους «16» του Αυστραλιανού Όπεν, που θα αντιμετωπίσει τον Χούρκατς.

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν είναι γεγονός, καθώς ο Σεμπάστιαν Κόρντα απέκλεισε ένα από τα μεγάλα φαβορί, Ντανίλ Μεντβέντεβ και μάλιστα με συγκλονιστική εμφάνιση, ισοπεδώνοντας τον Ρώσο τενίστα με 3-0 (7-6(7), 6-3, 7-6(4)).

Ο Αμερικανός που έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και παρά τις προσπάθειες του Μεντβέντεβ να επιστρέψει στη διεκδίκηση της πρόκρισης, ο Κόρντα ήταν σαφώς πιο συγκεντρωμένος στις απαιτήσεις του αγώνα και πήρε τη νίκη και μάλιστα επικρατώντας δύο φορές σε τάι-μπρέικ.

Οι διαθέσεις του Κόρντα φάνηκαν από την αρχή του αγώνα, καθώς με το… καλημέρα άρχισε με μπρέικ και μάλιστα έφτασε στο 4-1 στα γκέιμ με νέο μπρέικ. Ωστόσο, ο Μεντβέντεβ ανέβασε τα στάνταρ της απόδοσής του σε αυτά που έχει συνηθίσει και κατάφερε να οδηγήσει το σετ στο 4-4, απαντώντας με δύο μπρέικ. Οι δύο τενίστες απάντησαν επίσης με απανωτά μπρέικ (5-5) και τελικά οδηγήθηκαν στο τάι-μπρέικ. Στη διαδικασία αποδείχθηκε ότι το σέρβις δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, καθώς σημειώθηκαν συνολικά εννιά μίνι-μπρέικ (τέσσερα για τον Μεντβέντεβ, πέντε για τον Κόρντα) και ο Αμερικανός επιβλήθηκε με 9-7 για το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, αν και θα περίμενε κανείς την αντίδραση του Ρώσου, ο Κόρντα συνέχισε με την ίδια εγρήγορση και έκανε το 2-0 με νέο μπρέικ και υπερασπιζόμενος το σέρβις του μέχρι το τέλος του σετ, κατάφερε να φτάσει στην κατάκτησή του και με 6-3 στα γκέιμ να κάνει το 2-0.

Το τρίτο σετ ήταν για γερά νεύρα με πολλές διακυμάνσεις στην απόδοση των δύο και στα συναισθήματα. Ο Κόρντα άρχισε με μπρέικ στο σέρβις του Μεντβέντεβ και έφτασε μέχρι το 4-3. Σε εκείνο το σημείο υπέστη το μπρέικ (4-4) από το φαβορί, που οδήγησε τελικά και το τρίτο σετ στο τάι-μπρέικ. Στη διαδικασία ο Κόρντα ήταν ανώτερος και εκμεταλλεύθηκε στον απόλυτο βαθμό τα λάθη του αντιπάλου του. Πήρε από την αρχή μεγάλο προβάδισμα (4-0) και έφτασε μέχρι και το 6-1 έχοντας… προίκα πέντε ματς-πόιντ. Αν και αγχώθηκε, αφού ο Μεντβέντεβ πλησίασε στο 6-4, ο Κόρντα έκλεισε το ματς με το 7-4.

Επόμενος αντίπαλος του 22χρονου θα είναι ο Πολωνός, Χούρκατς, που είχε επιβληθεί νωρίτερα 3-2 του Καναδού, Σαποβάλοφ.

Tags: