Γεμάτος αυτοπεποίθηση ο Κύργιος: «Μπορώ να νικήσω πολύ κόσμο»

Νικ Κύργιος

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Γεμάτος αυτοπεποίθηση ο Κύργιος: «Μπορώ να νικήσω πολύ κόσμο»

Sportal newsroom 16:47 - 02.07.2023

Έτοιμος για όλα δηλώνει ο Νικ Κύργιος λίγο πριν την πρεμιέρα του στο Wimbledon.

Γεμάτος αυτοπεποίθηση μπαίνει στο φετινό Wimbledon ο Νικ Κύργιος. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, περσινός φιναλίστ της διοργάνωσης, θα παίξει κόντρα στον Νταβίντ Γκοφέν στον πρώτο γύρο.

«Έχω πολλή αυτοπεποίθηση», είπε στη συνέντευξη τύπου ο Νικ Κύργιος. «Ποτέ δεν ήμουν παίκτης που χρειαζόταν πολλά ματς πριν από σλαμ. Αυτά που έχω πετύχει στην καριέρα μου ποτέ δεν φεύγουν, ποτέ. Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από πέρυσι», συνέχισε ο περσινός φιναλίστ της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια ο Ελληνοαυστραλός τενίστας σημείωσε για τις πιθανότητές του στη φετινή διοργάνωση. «Νιώθω ότι σερβίρω το ίδιο καλά, είμαι ικανός να νικήσω πολύ κόσμο. Πρέπει να παίρνω κάθε μέρα ξεχωριστά. Έχω στον πρώτο γύρο τον Νταβίντ Γκοφέν, που πέρυσι έφτασε στα προημιτελικά. Είχα μια εκπληκτική καριέρα, ξέρει πώς να κερδίζει ματς. Θα συγκεντρωθώ σε αυτό και όχι σε αυτό που έκανα πέρυσι ή σε τι θέλει ο κόσμος να πετύχω φέτος. Θα πάρω κάθε μέρα ξεχωριστά. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος», σχολίασε σχετικά ο Νικ Κύργιος.

Ο Κύργιος δεν είναι και στην καλύτερη αγωνιστική του κατάσταση. Ο 28χρονος τενίστας έχει δώσει μόλις ένας αγώνα φέτος. Ο Κύργιος ηττήθηκε με 7-5, 6-3 από τον Γίμπινγκ Γου στον πρώτο γύρο του τουρνουά της Στουτγκάρδης.

Ο 27χρονος τενίστας επρόκειτο να αγωνιστεί και στο τουρνουά της Μαγιόρκα. Ωστόσο, απέσυρε τη συμμετοχή του και πηγαίνει στο Λονδίνο με αμφίβολη φυσική κατάσταση.