«Ατσάλινος» Τσιτσιπάς, υπέταξε τον Μάρεϊ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Wimbledon

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Photo by Shaun Botterill/Getty Images

«Ατσάλινος» Τσιτσιπάς, υπέταξε τον Μάρεϊ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Wimbledon

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:16 - 07.07.2023 / Ανανεώθηκε: 20:32 - 07.07.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στα πέντε σετ τον Άντι Μάρεϊ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Wimbledon.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Wimbledon. Ο κορυφαίος Έλληνας επιβλήθηκε με 6-7(3), 7-6(2), 6-4, 6-7(3), 4-6 του Άντι Μάρεϊ και θα αγωνιστεί κόντρα στον Λάζλο Τζέρε.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχει την παράδοση υπέρ του. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετράει δύο νίκες κόντρα στον Σέρβο στις δύο αναμετρήσεις που έχουν δώσει.

Ο αγώνας ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης και διακόπηκε λόγω ώρας. Τη στιγμή της διακοπής, ο Έλληνας τενίστας ήταν πίσω με 2-1 σετ. Με την επανεκκίνηση του ματς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο σερβίς, μείωσε τα λάθη και έφτασε στην πρόκριση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει δώσει δύο αγώνες μέχρι στιγμής στο Wimbledon και αμφότεροι έχουν κριθεί σε πέμπτο σετ. Ο φετινός φιναλίστ του Australian Open έχει μείνει στο κορτ σχεδόν 9 ώρες.

Υποδειγματικό service game έκαναν οι δύο τενίστες στο πρώτο σετ. Με το ποσοστό κερδισμένων πόντων στο πρώτο τους πάνω από το 80% ο Μάρεϊ και ο Τσιτσιπάς πρόσφεραν πολλές συγκινήσεις στο πρώτο σετ. Με τον Έλληνα τενίστα μπροστά με 5-4, ο δύο φορές νικητής του Wimbledon άντεξε για το 5-5 ενώ είχε απάντηση και στο σετ πόιντ του Τσιτσιπάς στο 12o γκέιμ οδηγώντας το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Τσιτσιπάς ήταν πιο ψύχραιμος και κατέκτησε το πρώτο σετ. 

Το σκηνικό ήταν παρόμοιο στο δεύτερο σετ. Τόσο ο Τσιτσιπάς, όσο και ο Μάρεϊ σέρβιραν υποδειγματικά με τον Έλληνα τενίστα να βρίσκει λύσεις με το φόρχαντ του κάθε φορά που ο δύο φορές νικητής του Wimbledon του έβαλε δύσκολα. Το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ με τον Μάρεϊ να κάνει μίνι μπρέικ για το 4-1 και να «σπάει» πάλι το σερβίς του Τσιτσιπά για το 7-2 και το 1-1 στα σετ.

Ο Μάρεϊ έκανε μπρέικ στο πρώτο, κιόλας, γκέιμ του τρίτου σετ. Αυτό το σημείο αποδείχθηκε καθοριστικό για τη συνέχεια αφού ο Τσιτσιπάς απώλεσε δύο ευκαιρίες με τον Σκωτσέζο να κρατάει για το 3-1. Ο Έλληνας τενίστας πίεσε αλλά ο Μάρεϊ συνέχισε να σερβίρει καλά για το 6-4 και το 2-1 σετ. Ο 36χρονος τενίστας γλίστρησε στο γρασίδι λίγο πριν το τέλος του σετ και κρατούσε τον προσαγωγό του. Μετά το τέλος του τρίτου σετ ο αγώνας διακόπηκε λόγω του προχωρημένου της ώρας αφού δεν διεξάγονται αναμετρήσεις στο Wimbledon μετά τις 11 το βράδυ τοπική ώρα.

Οι δύο τενίστες επέστρεψαν λίγες ώρες μετά για να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους. Παρά τη μεγάλη διακοπή, τόσο ο Μάρεϊ όσο και ο Τσιτσιπάς βρήκαν και πάλι καλό σερβίς με το τέταρτο σετ να οδηγείται και πάλι στο τάι μπρέικ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε δύο μίνι μπρέικ και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μάρεϊ με τον αγώνα να πηγαίνει στο πέμπτο σετ.

Στο πέμπτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ σχετικά νωρίς. Ο Έλληνας τενίστας σέρβιρε υποδειγματικά και βρέθηκε με διπλό ματς πόιντ αλλά ο Μάρεϊ έδειξε αντίδραση και ισοφάρισε σε 40-40. Ο Τσιτσιπάς έκλεισε τον αγώνα στην τρίτη ευκαιρία που είχε.