Η Μαρία Σάκκαρη «έκλεισε» ραντεβού με την Πεγκούλα για τα ημιτελικά

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Η Μαρία Σάκκαρη «έκλεισε» ραντεβού με την Πεγκούλα για τα ημιτελικά

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:10 - 05.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:17 - 05.08.2023

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε εύκολα της Μάντισον Κις (2-0) και θα αντιμετωπίσει την Τζέσικα Πεγκούλα στα ημιτελικά του τουρνουά της Ουάσιγκτον.

Μετά τη νίκη κόντρα στη Λέιλα Φερνάντες, η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση με την Κις και «πέταξε» για τα ημιτελικά. Συγκεκριμένα, σχεδόν 2,5 ώρες μετά τη νίκη της επί της Φερνάντες, η Σακ επέστρεψε στο κορτ κι επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Μάντισον Κις. Στον ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο (06/08) θα αντιμετωπίσει την Τζέσικα Πεγκούλα (Νο4). Οι δύο αθλήτριες γνωρίζονται καλά αφού έχουν τεθεί αντιμέτωπες άλλες επτά φορές με την Σάκκαρη να επικρατεί τις τέσσερις.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στο έκτο game η Μαρία Σάκκαρη είχε πέντε χαμένες ευκαιρίες για break αλλά δεν μπόρεσε να τις εξαργυρώσει, ωστόσο τα κατάφερε στο όγδοο που έκανε το break και έπειτα κράτησε το σερβίς της για να κλείσει το πρώτο σετ με 6-3. Στο δεύτερο σετ, η Ελληνίδα τενίστρια είχε τον απόλυτο έλεγχο και κατάφερε να φτάσει σε μία μεγάλη πρόκριση.

Να θυμίσουμε πως λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση, η Σακ είχε πάρει ακόμη μία σπουδαία νίκη κόντρα στη Φερνάντες. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια μπήκε υποδειγματικά στο ματς. Η Σάκκαρη έκανε δύο μπρέικ και προηγήθηκε με 3-0 προτού η Φερνάντες απαντήσει για το 4-5. Η 28χρονη τενίστρια, όμως, έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα, πήρε τρία γκέιμ στη σειρά (ένα μπρέικ) και κατέκτησε το πρώτο σετ. Παρόμοια εικόνα είχε και το δεύτερο σετ. Έκανε δύο μπρέικ στο ξεκίνημα για το 4-0 και στη συνέχεια διατήρησε την ψυχραιμία της για να πάρει τη νίκη στο σερβίς της.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το τουρνουά της Ουάσινγκτον είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Σάκκαρη για να μπει και πάλι σε ρυθμό αγώνων. Για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ακολουθεί το τουρνουά του Μόντρεαλ που ξεκινάει στις 7 Αυγούστου και στη συνέχεια θα αγωνιστεί στο US Open.