Ο Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Τσόριτς και «πέταξε» για τελικό

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Ο Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Τσόριτς και «πέταξε» για τελικό

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:46 - 05.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:05 - 05.08.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε εύκολα του Μπόρνα Τσόριτς (2-0) και προκρίθηκε στον τελικό, εκεί που αύριο (6/8, 06:00) θα διεκδικήσει τον πρώτο φετινό τίτλο του στο Λος Κάμπος.

Ο απόλυτα συγκεντρωμένος Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το καθήκον του και «πέταξε» για τελικό. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας χρειάστηκε μόλις μία ώρα και 11 λεπτά για να πάρει τη νίκη κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς με 2-0 σετ, εξασφαλίζοντας έτσι το εισιτήριο για τον τελικό του Λος Κάμπος.

Ο 24χρονος τενίστας ήταν σαρωτικός απέναντι στον Κροάτη από το ξεκίνημα του ματς και δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο, με αποτέλεσμα να πάρει το πρώτο σετ με 6-3. Στη συνέχεια, το σκηνικό παρέμεινε ίδιο, όπου με τρία σερί games πήρε το προβάδισμα κι έκλεισε το δεύτερο σετ με 6-2. Στον αυριανό τελικό (6/8, 06:00), ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Άλεξ ντε Μινόρ (Νο19), που νίκησε στα τρία σετ τον Ντόμινικ Κέπφερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μάχη του Τσιτσιπά κόντρα στον Τσόριτς ήταν η τρίτη για τη φετινή σεζόν, με τον Έλληνα τενίστα να έχει κάνει το 3/3.

Ο τελικός κόντρα στον Ντε Μινόρ

Στον τελικό της Κυριακής (6/8) κόντρα στον Αυστραλό Άλεξ ντε Μινόρ (Νο19), ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παλέψει για τον πρώτο του φετινό τίτλο. Από την άλλη, ο Αυστραλός τενίστας είναι έτοιμος να διεκδικήσει το δεύτερό του τρόπαιο μέσα στο 2023, έχοντας κερδίσει και τον άλλον τίτλο του στο Μεξικό, στο 500άρι του Ακαπούλκο τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Είναι μια απ’ αυτές τις νίκες που θα θυμάμαι. Χρειάστηκε να είμαι συνεπής και να ξεπεράσω δυσκολίες. Έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο σήμερα και έπρεπε να μείνω εκεί μαζί του. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το μαχητικό πνεύμα που έδειξα. Ήταν μια πνευματική μάχη, υπήρχαν στιγμές που έπρεπε να περιμένω πολύ, κάτι που δεν είμαι συνηθισμένος να κάνω. Έπρεπε να βρω τρόπους για να μείνω σε εγρήγορση. 

Βρήκα τις λύσεις στο 3ο σετ και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος αυτή τη στιγμή. Στόχος μου μέχρι το τέλος της εβδομάδας είναι να παίξω καλό τένις, να κάνω νέους φιλάθλους και να φάω πολλά τάκος», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Νο5 του κόσμου μετά την χθεσινή του πρόκριση στα ημιτελικά μεξικανικού Open.