Τσιτσιπάς: «Θα την θυμάμαι αυτήν την νίκη - Έδειξα μαχητικό πνεύμα»

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Τσιτσιπάς: «Θα την θυμάμαι αυτήν την νίκη - Έδειξα μαχητικό πνεύμα»

Sportal newsroom 14:35 - 04.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:40 - 04.08.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στον Νικολάς Τζάρι, όμως βρήκε την λύση και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Los cabo.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τον Νικολάς Τζάρι για τα προημιτελικά του τουρνουά Loς Cabos Open που διεξάγεται στο Μεξικό. Ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε να χάνει στο πρώτο σετ από τον Τζάρι όμως κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά.

Ο Τσιτσιπάς, επικράτησε με ανατροπή 6-7(6), 7-6(4), 6-2 του Χιλιανού, Νίκολα Τζάρι (Νο 28 στον κόσμο), ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο απέκλεισε τον Τσιτσιπά (Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης) στο τουρνουά του Χάλε, όταν στο πλαίσιο του Β` γύρου επικράτησε με 2-0 σετ (7-6(7), 7-5).

Με την ολοκλήρωση του αγώνα ο Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αξία αυτής την νίκης την οποία πάντα θα θυμάται ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί και στο μαχητικό πνεύμα που έδειξε κατα την διάρκεια του αγώνα.

«Είναι μια απ’ αυτές τις νίκες που θα θυμάμαι. Χρειάστηκε να είμαι συνεπής και να ξεπεράσω δυσκολίες. Έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο σήμερα και έπρεπε να μείνω εκεί μαζί του. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το μαχητικό πνεύμα που έδειξα.

Ήταν μια πνευματική μάχη, υπήρχαν στιγμές που έπρεπε να περιμένω πολύ, κάτι που δεν είμαι συνηθισμένος να κάνω. Έπρεπε να βρω τρόπους για να μείνω σε εγρήγορση. Βρήκα τις λύσεις στο 3ο σετ και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος αυτή τη στιγμή. Στόχος μου μέχρι το τέλος της εβδομάδας είναι να παίξω καλό τένις, να κάνω νέους φιλάθλους και να φάω πολλά τάκος», είπε ο Νο5 στον κόσμο.