Ο Τσιτσιπάς άντεξε στην πίεση του Μπαένα και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Barcelona Open

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Ο Τσιτσιπάς άντεξε στην πίεση του Μπαένα και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Barcelona Open

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:31 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:57 - 18.04.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε σε straight sets τον Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα και προκρίθηκε στους «8» του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άντεξε στην πίεση του Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα και επικράτησε με 2-0 σετ (7-5, 6-3), παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Barcelona Open.

Πλέον ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Φακούντο Ντίας Ακόστα από την Αργεντινή, γύρω στις 17:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), στην πρώτη τους συνάντηση στο tour. Ο Αργεντίνος τενίστας επικράτησε νωρίτερα κόντρα στον Ούγγρο Φαμπιάν Μαροζάν με 2-0 σετ (6-3, 3-6, 1-6).

Στο πρώτο σετ ο Μπαένα ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο το ματς, καθώς έκανε μπρέικ, ενώ νωρίτερα είχε σβήσει 4 break points, για να προηγηθεί με 3-2.

Ωστόσο ο Τσιτσιπάς έβγαλε αντίδραση, με αποτέλεσμα να απαντήσει στο μπρέικ του Ισπανού. Στη συνέχεια ο Έλληνας τενίστας δεν έχασε ξανά το σερβίς του, για να «λύσει τον γόρδιο δεσμό» στο 12ο γκέιμ, κάνοντας ένα ακόμα μπρέικ για να κατακτήσει το πρώτο σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ ο Μπαένα μπήκε δυναμικά στο court τον πίεσε, όμως ο Στέφανος έσβησε τα τέσσερα break point του Ισπανού και κράτησε το σερβίς του σε ένα πολύ δύσκολο γκέιμ.

Στο 6ο γκέιμ ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το πολυπόθητο μπρέικ, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 5-2, ενώ στη συνέχεια σέρβιρε καλά και έκλεισε το παιχνίδι με 6-3.