Σούπερ Σάκκαρη, προκρίθηκε στα προημιτελικά της Μαδρίτης

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Σούπερ Σάκκαρη, προκρίθηκε στα προημιτελικά της Μαδρίτης

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:36 - 01.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:53 - 01.05.2023

Η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε με 6-4, 6-4 της Πάουλα Μπαντόσα και προκρίθηκε στην οκτάδα του τουρνουά της Μαδρίτης για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του masters της Μαδρίτης. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε με 6-4, 6-4 της Πάουλα Μπαντόσα και «σφράγισε» το εισιτήριο. Η Σάκκαρη δείχνει να έχει αφήσει πίσω της τον αποκλεισμό από την Πλίσκοβα στο τουρνουά της Στουτγκάρδης. 

Η Σάκκαρη σέρβιρε αρκετά καλά, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από την Ισπανίδα και δείχνει ικανή για ακόμη καλύτερη εμφάνιση. Η Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει στην οκτάδα την Καμέλια Μπέγκου, που επιβλήθηκε με 6-4, 6-4 της Λουντμίλα Σαμσόνοβα.

Οι δύο τενίστριες έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές κατά το παρελθόν με τη Σάκκαρη να έχει 2 νίκες αλλά ποτέ στο χώμα. Η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν τον Φεβρουάριο του 2022 στο τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης. Η Σάκκαρη είχε πάρει τη νίκη με 6-4, 6-7(4), 6-4. Η Σάκκαρη είχε φτάσει μέχρι τον τελικό εκείνου του τουρνουά όπου και ηττήθηκε με 5-7, 7-6(4), 7-5 από την Ανέτ Κόνταβεϊτ.

Η Σάκκαρη έσωσε δύο μπρέικ πόιντ της Μπαντόσα στο τέταρτο γκέιμ του πρώτου σετ για το 2-2. Στη συνέχεια, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρήκε μπρέικ για το 4-3 και σέρβιρε με επιτυχία «εξαργυρώνοντας» το πλεονέκτημά της. Η Ισπανίδα απείλησε με μπρέικ τη Σάκκαρη αλλά η 27χρονη Ελληνίδα έκλεισε το σετ στο σερβίς της.

Στο δεύτερο σετ, η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε ιδανικά αφού έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ. Αυτό ήταν και το καθοριστικό σημείο για την εξέλιξη του σετ αφού οι τενίστριες κράτησαν τα σερβίς τους με την Ελληνίδα να φτάνει στη νίκη μετά από μία ώρα και 28 λεπτά αγώνα.