Αγχωτική πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Χάλε

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Αγχωτική πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Χάλε

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:05 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:36 - 19.06.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Γκρεγκουάρ Μπαρέρ στα τρία σετ και έκανε επιτυχημένη πρεμιέρα στο τουρνουά του Χάλε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Χάλε. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 6-7(6), 6-4, 7-6(3) του Γκρεγκουάρ Μπαρέρ και πήρε το εισιτήριο για τους 16 καλύτερους της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζορίστηκε αρκετά, δεν βρήκε εύκολους πόντους στο σερβίς του, είχε 2/12 στα μπρέικ πόιντ, επιτρέποντας στον αντίπαλό του να ελπίζει. Ο Μπαρέρ πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ η συνέχεια ανήκε στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απώλεσε διπλό μπρέικ πόιντ στο πρώτο γκέιμ του αγώνα. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε συνολικά έξι ευκαιρίες για μπρέικ στο πρώτο σετ κι έτσι οι δύο τενίστες έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Εκεί, τόσο ο Μπαρέρ όσο και ο Τσιτσιπάς είχε αστάθειες στο σερβίς τους. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε σετ πόιντ με τον Μπαρέρ να απαντάει με δυνατό σερβίς. Ο Γάλλος πήρε το πρώτο σετ στο σερβίς του Τσιτσιπά.

Στο δεύτερο σετ, η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Μπαρέρ βρήκε μπρέικ για το 3-1 αλλά η συνέχεια ανήκε στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε τρία γκέιμ στη σειρά (ένα μπρέικ) και στη συνέχεια πήρε το δεύτερο σετ στο σερβίς του αντιπάλου του.

Το τρίτο σετ έμοιαζε με το πρώτο. Ούτε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ούτε ο Γκρεγκουάρ Μπαρέρ βρήκαν μπρέικ και οι δύο τενίστες έλυσαν οριστικά τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν πολύ πιο ψύχραιμος και μετά το 2-2 έκανε δύο μπρέικ τελειώνοντας και τον αγώνα.

Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά θα είναι ο Νικολάς Τζάρι. Ο 27χρονος Χιλιανός είναι στο Νο.28 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το head to head είναι μοιρασμένο με τους δύο τενίστες να έχουν από μία νίκη. Η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν το 2023 στο 1000άρι του Μόντε Κάρλο με τον Τσιτσιπά να παίρνει τη νίκη με 6-3, 6-4 και να προκρίνεται στα προημιτελικά.