To ασύλληπτο πoσό που έχει συγκεντρώσει ο Τσιτσιπάς χωρίς να έχει Grand Slam!

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

To ασύλληπτο πoσό που έχει συγκεντρώσει ο Τσιτσιπάς χωρίς να έχει Grand Slam!

Sportal newsroom 10:36 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:08 - 18.06.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι 14ος στη λίστα με τους τενίστες που έχουν κερδίσει τα περισσότερα χρήματα από το άθλημα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στρέφει την προσοχή του στο 500άρι τουρνουά του Χάλε που ξεκινάει τη Δευτέρα (19/6). Ο Γάλλος Γκρεγκουάρ Μπαρέρ, Νο.58 στον κόσμο θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του κορυφαίου Έλληνα τενίστα, ο οποίος μπαίνει τη διοργάνωση ως Νο.2 του ταμπλό. 

Αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκριθεί στον δεύτερο γύρο, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Τζάρι - Μουτέ. Στα ημιτελικά πιθανοί αντίπαλοι του Έλληνα τενίστα είναι οι Γιάνικ Σίνερ, Μπόρνα Τσόριτς, Νικ Κύργιος και Γιαν Λέναρντ Στρουφ. Επικεφαλής του ταμπλό είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Στην πλευρά του ο Ρώσος έχει τους Σάσα Ζβέρεφ, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, Αντρέι Ρούμπλεφ και τον κάτοχο του τίτλου Χούμπερτ Χούρκατς. Όλοι είναι πιθανοί αντίπαλοι του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό.

Μπορεί να ολοκληρώθηκε πρόωρα η παρουσία του Τσιτσιπά στο Stuttgart Open, αλλά στα προσωπικά του ίσως περνά την καλύτερη του φάση. Ο Έλληνας τενίστας το τελευταίο διάστημα είναι ζευγάρι με την Πάουλα Μπαντόσα και βάσει των δηλώσεων και των δημοσιεύσεων στα social media, φαίνεται πως είναι τρελά ερωτευμένος. Πάντα, όμως προτεραιότητα του ήταν και είναι το τένις.

«Υπήρχαν πολλά οικονομικά εμπόδια — το τένις είναι ένα ατομικό άθλημα και απαιτεί να πληρώνεις τα πάντα μόνος σου. Εάν δεν είστε από ένα υπόβαθρο όπου μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, δεν είναι εύκολο πράγμα. Έχω παλέψει με το να είμαι μακριά από την οικογένειά μου περισσότερο από μισό χρόνο και να δώσω όλη μου την προσοχή και την εστίαση στο τένις. Αλλά αυτό συμβαίνει επίσης, γιατί είναι ένα όνειρό μου, το επέλεξα, το κυνήγησα, πήρα τα ρίσκα», δήλωσε πριν λίγες ώρες ο Τσιτσιπάς αναλύοντας την... σκληρή πραγματικότητα, που θέλει το τένις να είναι ένα ακριβό σπορ στο οποίο πρέπει να επενδύσει κανείς όχι μόνο ώρες προπόνησης, αλλά και πολλά χρήματα αν θέλει να πρωταγωνιστήσει

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο και ένας από τους κορυφαίους σε χρηματικά έπαθλα. Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας έχει φτάσει έως το Νο3 και έχει παίξει σε δύο τελικούς Grand Slam (Roland Garros, Australian Open).

Ο σπουδαιότερος τίτλος που έχει κερδίσει στην καριέρα του ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είναι το ATP Finals του 2019 ενώ έχει και 2 Masters (Μόντε Κάρλο). Στόχος του είναι ν' ανέβει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και φυσικά να κερδίσει Grand Slam.

Πόσα άραγε είναι τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην έως τώρα πορεία του; Ο Έλληνας τενίστας είναι 14ος στη λίστα των τενιστών με τα περισσότερα έσοδα από τουρνουά.

Έχει κερδίσει 26,398,740 δολάρια χωρίς να κερδίσει Grand Slam. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αφήσει πίσω του στη σχετική λίστα αθλητές όπως ο Μπόρις Μπέκερ (No1 και κάτοχος 6 Grand Slam), o Ντελ Πότρο (1 Grand Slam), o Ιβάν Λεντλ (Νο1 και κάτοχος 8 Grand Slam), o Άντι Ρόντικ (Νο1 και 1 Grand Slam), ο Λέιτον Χιούιτ (Νο1 και 2 Grand Slam) και άλλους.

Στην κορυφή της λίστας με τους εν ενεργεία τενίστας βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς! Ο Σέρβος τενίστας έχει συγκεντρώσει 169,762,762 δολάρια κι ακολουθεί ο Ράφα Ναδάλ (134,640,719) κι ο Ρότζερ Φέντερερ (130,594,339).

Στη συγκεκριμένη λίστα ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στην όγδοη θέση. Εκτός από τα έσοδα από prize money ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχει έσοδα και από τους χορηγούς του. Έχει χορηγική συνεργασία με τις παρακάτω εταιρείες: Adidas, Rolex, Wilson, Melissa, New Balance, RedBull,Comlux. Έτσι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς σύμφωνα με εκτιμήσεις έχει κερδίσει συνολικά περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια.

Tags: