Ναδάλ: «Δεν ξέρω αν θα είναι η τελευταία χρονιά μου, δεν νιώθω τίποτα όταν βλέπω τον Τζόκοβιτς να κερδίζει» (vids)

Ράφαελ Ναδάλ

i

©PrtScr

Ναδάλ: «Δεν ξέρω αν θα είναι η τελευταία χρονιά μου, δεν νιώθω τίποτα όταν βλέπω τον Τζόκοβιτς να κερδίζει» (vids)

Κώστας Τόπας 11:03 - 19.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:06 - 19.09.2023

Ο Ράφαελ Ναδάλ στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά τον τελευταίο του αγώνα στο Australian Open μίλησε για το μέλλον της καριέρας του, τους τραυματισμούς, την κόντρα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά και για την επιθυμία του να αναλάβει πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ράφαελ Ναδάλ έδωσε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη, μετά το τελευταίο του ματς στο Australian Open οκτώ μήνες πριν. Τώρα, ένας χαλαρός Ναδάλ συνομίλησε με τον Χουάνμα Καστάνο μπροστά στις κάμερες του Movistar Plus+ κι άφησε  να εννοηθεί ότι η απόφασή του να εγκαταλείψει τις πίστες το 2024 θα εξαρτηθεί από τη φυσική του κατάσταση...

Ο «Ράφα» διανύει το 37ο της ηλικίας του και έχει 92 τίτλους υπό την αιγίδα της Ενωσης Επαγγελματιών Τένις (ΑΤΡ), συμπεριλαμβανομένων 22 τίτλων Grand Slam, πίσω μόνο από τον Σέρβο, Νόβακ Τζόκοβιτς με 24. Ο Ισπανός ήταν πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ επί 209 εβδομάδες. Είναι δύο φορές Ολυμπιονίκης – στο απλό (2008) και στο διπλό (2016). Ως μέλος της εθνικής ομάδας, ο Ναδάλ έγινε τέσσερις φορές νικητής του Davis Cup. Από το 2009, τη θέση του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης καταλαμβάνει ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Στη συνέντευξή του ο Ισπανός επισήμανε ότι τους τελευταίους μήνες έχει περάσει από διαφορετικές φάσεις.  

Ράφα Ναδάλ ©Intime

«Την τελευταία φορά που μίλησα δημόσια δεν ήξερα ότι έπρεπε να χειρουργηθώ. Στην πραγματικότητα είχα προβλήματα αφού πριν από ενάμιση χρόνο τραυμάτισα τα πλευρά μου παίζοντας με την Αλκαράθ στο Indian Wells, αν και στο μεταξύ κέρδισα άλλον έναν Roland Garros. Μερικές φορές τα αποτελέσματα κάνουν "μακιγιάζ" κάθε μέρα», ανέφερε αρχικά. Αλλά παρόλο που πίστευε ότι αν ξεκουραζόταν, ο τραυματισμός του δεν μπορούσε να ανακάμψει. «Τελικά το χειρουργείο ήταν η μόνη δυνατή λύση. Φαίνεται ότι η εγχείρηση πήγε καλά. Εκανα επέμβαση στο ισχίο μου. Ήμουν με την οικογένειά μου και απόλαυσα αυτό το διάστημα, έκανα διακοπές - πέρασα πολύ χρόνο στη θάλασσα, κάνοντας ιστιοπλοΐα και πρόσφατα επέστρεψα στη δουλειά και έπρεπε να αποσυνδεθώ».

«Δεν ξέρω αν θα είναι η τελευταία χρονιά μου»

Ο πόνος δεν τον έχει εγκαταλείψει «αλλά τώρα είναι ελεγχόμενος», όπως τόνισε. «Υπάρχουν στιγμές που το πόδι δεν με αφήνει να ζήσω ήσυχα, μου είναι δύσκολο να κατέβω ακόμη και τις σκάλες, και αυτό συμβαίνει μερικές φορές. Αν πονάει είναι δύσκολο για να είμαι χαρούμενος, ο χαρακτήρας μου αλλάζει όταν πονάει περισσότερο από όσο χρειάζεται». Για το μέλλον του ανέφερε: «Γιατί να σας πω ότι θα είναι η τελευταία μου χρονιά και ότι το έχω προγραμματίσει; Και αν δεν είναι; Αν μαγικά, αν και δεν πιστεύω στη μαγεία, το σώμα μου αποθεραπευτεί μετά το μεγάλο διάλειμμα και αισθάνομαι δυνατός και με ενέργεια για να συνεχίσω; Γιατί να πω ένα πράγμα και μετά να πω κάτι άλλο. 

Είμαι επιφυλακτικός, όταν ξέρω την απάντηση θα την πω και θα ζω μέρα με τη μέρα με την ελπίδα ότι θα δώσω τον εαυτό μου την ευκαιρία να έχω την επιλογή να αποφασίσω. Θέλω να επιστρέψω και να αγωνιστώ, αλλά δεν έχω την προσδοκία να επιστρέψω και να κερδίσω το Roland Garros και το Australian Open. Αυτό μοιάζει πολύ μακρινό, αν όχι απίθανο».

«Δεν νιώθω τίποτα όταν βλέπω τον Τζόκοβιτς να κερδίζει»

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον Νόβακ Τζόκοβιτς: «Δεν νιώθω τίποτα όταν βλέπω τον Τζόκοβιτς να κερδίζει. Αν θα ήθελα να ήμουν ο τενίστας του Grand Slam στην ιστορία, αυτό είναι το άθλημα. Αλλά δεν είναι εμμονή. Με απογοητεύει ότι κάποιος είναι καλύτερος από εμένα. Πιστεύω ότι, μέσα στις δυνατότητές μου, έχω κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πάνε τα πράγματα όσο το δυνατόν καλύτερα για μένα. 

Πιστεύω ότι για τον Τζόκοβιτς είναι θα ήταν απογοητευτικό αν δεν το είχε πετύχει, και ίσως γι' αυτό το πέτυχε. Είχε την ικανότητα να αγαπά, έχει πάρει τη φιλοδοξία στο μέγιστο. Ήμουν φιλόδοξος, αλλά με μια υγιή φιλοδοξία που επέτρεψε Να βλέπω τα πράγματα από την προοπτική, να μην θυμώνω πολύ όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για μένα. ένδειξη. Είμαι χαρούμενος με αυτό».

«Θα ήθελα να γίνω πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης»

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο Ράφαελ Ναδάλ μίλησε για το ποδόσφαιρο και για την μεγάλη αγάπη που έχει για την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Δεν έχω αυτό το όνειρο, αλλά θα το ήθελα. Αλλά σήμερα δεν υπάρχει τίποτα να πω, γιατί έχουμε τον καλύτερο πρόεδρο. Τότε, η ζωή χρειάζεται πολλούς γυρίζει και πρέπει να εξετάσουμε αν κάποιος έχει τα προσόντα για ορισμένα πράγματα. Νομίζω πάντως ότι δεν πληρώ τις προϋποθέσεις για να γίνω». Και για την τρέχουσα κατάσταση του αγαπημένου του ποδοσφαιρικού συλλόγου, πιστεύει ότι «η Ρεάλ έχει ξεκινήσει καλά, αλλά είμαστε στην αρχή. Υπάρχουν σημαντικοί τραυματισμοί όπως ο Κουρτουά, ο Μιλιτάο ή ο Βινίσιους. Υπήρξε επίσης μια θεαματική υπογραφή όπως ο Μπέλινγχαμ, αλλά θα υποδεχόμουν τον Εμπαπέ με ανοιχτές αγκάλες . Σε ποιον δεν αρέσει ο Εμπαπέ; Βέβαια, αεν έχει καμία υποχρέωση να έρθει όταν το ζητήσουν οι οπαδοί. Αν έρθει, θα νιώσω ευγνωμοσύνη».