Το πρώτο Champions League χωρίς Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο από το 2003! (vids)

Κριστιάνο Ρονάλντο & Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Angel Martinez/Real Madrid via Getty Images/Ideal Images

Το πρώτο Champions League χωρίς Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο από το 2003! (vids)

Κώστας Τόπας 09:24 - 19.09.2023

Η δράση στα... αστέρια επιστρέφει! Αλλά αυτή τη φορά με δύο ηχηρές απουσίες. Των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι!

Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι έχουν παίξει περισσότερα από 350 παιχνίδια συνολικά στο Champions League. Ο Πορτογάλος αστέρας (187 ματς), είναι ο ποδοσφαιριστής με ρεκόρ εμφανίσεων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Λιονέλ Μέσι (163 παιχνίδια) είναι τρίτος στη σχετική λίστα. Μαζί έχουν 270 γκολ στο Champions League. Είναι οι δύο πρώτοι σκόρερ στην εν λόγω διοργάνωση. 

Ο Κριστιάνο έχει κατακτήσει πέντε φορές την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά». Ο «Λίο», τέσσερις. Αλλά αυτη τη σεζόν θα είναι ιστορική γιατί κανένας από τους δύο δεν θα δώσει το «παρών» στα «αστέρια». Αντιθέτως, θα είναι η πρώτη φορά από το 2003 που συμβαίνει αυτό.

«Είναι τιμή να παίζω στο Champions League, την πιο σημαντική διοργάνωση», είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Κριστιάνο σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της UEFA. Ο Πορτογάλος έχει συγκεντρώσει τεράστιο αριθμό ρεκόρ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και τώρα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις: Το Champions League... αλλά αυτό της Ασίας. «Το να είμαι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης το κάνει πιο ξεχωριστό για μένα. Αυτό το τουρνουά είναι πολύ σημαντικό για μένα», είχε προσθέσει τότε ο Πορτογάλος.

Το Champions League είναι μια ιδιαίτερη διοργάνωση. Φτιαγμένο για τους καλύτερους. Ο Λιονέλ Μέσι το γνωρίζει από πρώτο χέρι αυτό. Με την Παρί το προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε. Με την Μπαρτσελόνα το έχει κατακτήσει τέσσερις φορές. «Είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση για να  κερδίσεις... γιατί δεν τον κερδίζει πάντα ο καλύτερος, πάντα αποφασίζεται από μικρές λεπτομέρειες», είχε αναφέρει ο Αργεντινός.

Ασύλληπτοι αριθμοί από Κριστιάνο και Μέσι

Η καλύτερη σεζόν του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Champions League σε αριθμούς ήταν το 2013/14: Τότε που ο αστέρας της Αλ Νασρ είχε πετύχει 17 γκολ σε 11 αγώνες. Σκόραρε σε κάθε παιχνίδι που έπαιξε εκτός από τον πρώτο αγώνα των ημιτελικών, κόντρα στην Μπάγερν. Τότε με τη φανέλα της Ρεάλ είχε σηκώσει στον αέρα την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» στον τελικό της Λισαβόνας επί της Ατλέτικο. Το 2015/16 ο Πορτογάλος κατέκτησε ξανά το Champions League με τους Μαδριλένους, σε μία σεζόν όπου πέτυχε 16 γκολ σε 12 αγώνες, σημειώνοντας ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ στην πλούσια καριέρα του.

Η τελευταία του υπέροχη σεζόν ήταν το 2017/18, η τελευταία του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Και πάλι πρωταθλητής Ευρώπης, αυτή τη φορά κόντρα στη Λίβερπουλ στο Κίεβο. Ο «CR7» πέτυχε 15 γκολ σε 13 αγώνες και σκόραρε σε 10 συνεχόμενα παιχνίδια.

Όπως ο Κριστιάνο, έτσι και ο Λιονέλ Μέσι οδήγησε την Μπαρτσελόνα του σε ένδοξους θριάμβους. Και συνήθισε να σκοράρει σε τελικούς. Το 2008/19 «γκρέμισε» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Ρώμη, πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ και κερδίζοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Το 2010/11, ο Αργεντινός, μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα, κέρδισε για άλλη μια φορά τους «κόκκινους διαβόλους» στον τελικό με 3-1, σημειώνοντας ξανά ένα γκολ.

Οι «μπλαουγκράνα» θα το κέρδιζαν ξανά το 2014/15, αυτή τη φορά κόντρα στη Γιουβέντους στο Βερολίνο. Ο «Λίο» δεν σκόραρε στον τελικό αλλά μοίρασε ασίστ. Ωστόσο, ο «Pulga» θα έχει να θυμάται καλά το μνημειώδες ματς του στον πρώτο ημιτελικό με την Μπάγερν. Εκεί όπου σημείωσε δύο γκολ και μια ασίστ για το 3-0, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης κόντρα στον Τζερόμ Μπόατενγκ. 

«Ήταν υπέροχο και μας βοήθησε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε στην αντίστοιχη καριέρα μας», δήλωσε ο Μέσι όταν ρωτήθηκε για την αντιπαλότητα με τον Κριστιάνο

Μια διοργάνωση που οδήγησε και τους δύο να είναι οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο και που έκανε το Champions League την καλύτερη διασυλλογική διοργάνωση στον πλανήτη.