Τσάβι: «Είναι ώρα για πράξεις κι όχι λόγια - Έχω υπέροχες αναμνήσεις από τον Φαν Μπόμελ»

Τσάβι

i

© PrtScr

Τσάβι: «Είναι ώρα για πράξεις κι όχι λόγια - Έχω υπέροχες αναμνήσεις από τον Φαν Μπόμελ»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:11 - 19.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:11 - 19.09.2023

Με αφορμή την πρεμιέρα της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Αντβέρπ για τη φάση των ομίλων του UEFA Champions League, ο Τσάβι μίλησε για το κίνητρο που έχουν άπαντες στο «στρατόπεδο» των μπλαουγκράνα.

Επιστροφή στην ευρωπαϊκή δράση για την Μπαρτσελόνα, η οποία θα υποδεχτεί την Αντβέρπ (19/9, 22:00) στο πλαίσιο της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ένα 24ωρο πριν τη σέντρα της σπουδαίας αναμέτρησης, ο Τσάβι μίλησε για τους στόχους του συλλόγου και το κίνητρο που έχουν οι παίκτες για διάκριση στα αστέρια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αναμνήσεις που έχει από τον προπονητή της Αντβέρπ και πρώην συμπαίκτη του, Φαν Μπόμελ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τσάβι:

«Είναι απίστευτο να είμαι ξανά σε αυτήν τη διοργάνωση. Είναι καιρός να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Είναι το τέλειο σενάριο. Είναι ο ανταγωνισμός που θα μας επιτρέψει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Χρειαζόμαστε τους φιλάθλους. Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στο παιχνίδι του Σαββάτου (σ.σ: με τη Μπέτις).

Σήμερα αναλύσαμε την Αντβέρπ. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι είναι η υψηλότερη διοργάνωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι παίκτες έχουν πολύ κίνητρο, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε εμμονή. Δεν μπορούμε να χάσουμε την προσωπικότητά μας. Το Σάββατο είδαμε μια εξαιρετική ομάδα, με εξαιρετική στιγμές.

Πέρυσι μας έδωσε αρκετά για να αγωνιστούμε αλλά όχι για αποτελέσματα και φέτος μας δίνει κάτι για να αγωνιστούμε και για αποτελέσματα. Αυτό το άλμα. Σε παιχνίδι και αποτελέσματα. Πέρυσι ήμασταν καλοί στο παιχνίδι, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αρκετό. Έχουμε ενισχυθεί, αλλά πρέπει να το δείξουμε. Δεν πρόκειται για λόγια, είναι ώρα για πράξεις. Ο στόχος είναι να προκριθούμε από την πρώτη φάση και να φτάσουμε στη φάση των 16.

Έχω υπέροχες αναμνήσεις από τον Φαν Μπόμελ. Ήταν δυνατός, ήταν καλός συμπαίκτης και φίλος. Κάνει εξαιρετική δουλειά στην Αντβέρπ. Κέρδισαν το πρωτάθλημα. Είναι πολύ δυναμικός αντίπαλος, σωματικά δυνατοί, ξεχωρίζουν στα άκρα. Ένα μίγμα νιότης και εμπειρίας. Έχουν καλό τερματοφύλακα.

Όλοι έχουμε εξαιρετική πίεση, αλλά είναι ευπρόσδεκτη. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Είναι προκλήσεις που έθεσα και εγώ στον εαυτό μου. Οι παίκτες είναι επίσης πολύ ενθουσιασμένοι. Είναι ευλογημένο το πρόβλημα που υπάρχουν άνθρωποι σε εξαιρετική φόρμα, ειδικά εκείνοι στην κορυφή. Αυτοί που ξεκινούν είναι εξίσου σημαντικοί με εκείνους που μπαίνουν αργότερα. Υπάρχουν πέντε αλλαγές, που μας δίνει την επιλογή να παίξουν πολλοί παίκτες».