Στη Ρώμη ο Ναδάλ - Αγωνία για την κατάστασή του

Στη Ρώμη ο Ναδάλ - Αγωνία για την κατάστασή του

Πηνελόπη Παπαδήμου 09:55 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 19:04 - 18.05.2024

Στη Ρώμη βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο Ράφα Ναδάλ προκειμένου να λάβει μέρος στο Masters της ιταλικής πρωτεύουσας.

Επόμενος σταθμός είναι η Ρώμη για τον Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός θρύλος του τένις θα λάβει μέρος στο Masters της ιταλικής πρωτεύουσας προκειμένου να δει την κατάστασή του εν όψει του Roland Garros.

Ο Ναδάλ, που έχει κατακτήσει δέκα τίτλους στο χωμάτινο Masters της Ρώμης, έχει δεκτός με πολλή αγάπη από τους θαυμαστές του στην ιταλική πρωτεύουσα. Ο Ισπανός τενίστας εμφανίστηκε με ειδική κάλτσα στο πόδι του και υπάρχει αγωνία για την κατάστασή του.

Ο Ναδάλ πήρε μέρος στο Masters της Μαδρίτης, όπου και έδειξε γιατί θεωρείται από τους κορυφαίους που έπαιξαν τένις στην ιστορία του αθλήματος. Με αρκετά προβλήματα τραυματισμών και ταλαιπωρημένα γόνατα, ο Ισπανός τενίστας έφτασε μέχρι τη φάση των «16» όπου και αποκλείστηκε από τον Γίρι Λεχέτσκα.

Μεγάλος στόχος του Ναδάλ, δεν είναι άλλος από το εμφανιστεί σωματικά έτοιμος για το Roland Garros. Με τον ίδιο να έχει δηλώσει ότι το 2024 θα είναι η τελευταία του χρονιά στο επαγγελματικό τένις, θα ήθελε να «αποχαιρετήσει» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τουρνουά στο οποίο κυριάρχησε μετρώντας 14 κατακτήσεις, ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα σπάσει στο άμεσο μέλλον.

Για τον Ναδάλ υπάρχουν και οι Ολυμπιακοί αγώνες, όπου όπως έχει δηλώσει θα ήθελε να αγωνιστεί στο διπλό με τον Κάρλος Αλκαράθ. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακό τουρνουά τένις θα γίνει σε χωμάτινη επιφάνεια, που είναι η αγαπημένη του Ισπανού θρύλου.

«Αν και οι δυο είμαστε υγιείς, γιατί όχι; Θα μπορούσαμε να έχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε μια καλή ομάδα και να πετύχουμε μεγάλα πράγματα. Αν όλα πάνε καλά, θα παίξουμε. Και για μένα προσωπικά είναι κάτι συναρπαστικό Θα ήταν φανταστικό αν μπορούσαμε να παίξουμε επίσης σε ένα τουρνουά ή δυο πριν από τους Ολυμπιακούς, για να προετοιμαστούμε», είχε δηλώσει σχετικά ο Ράφα Ναδάλ κατά τη διάρκεια του τουρνουά της Μαδρίτης.

Το τουρνουά της Ρώμης ξεκινάει στις 6 Μαΐου. Από το Masters της ιταλικής πρωτεύουσας θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών ο Γιάνικ Σίνερ και ο Κάρλος Αλκαράθ.