Ναδάλ: «Έχω πρόβλημα στους κοιλιακούς εδώ και δύο μήνες»

Ράφα Ναδάλ

i

© Intime

Ναδάλ: «Έχω πρόβλημα στους κοιλιακούς εδώ και δύο μήνες»

Ο Ράφα Ναδάλ αποκάλυψε ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και δεν του επιτρέπει να γυρίζει στους αγώνες.

Συνεχίζει να προβληματίζει η αγωνιστική κατάσταση του Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός τενίστας, κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, απέσυρε τη συμμετοχή του από το Masters του Μόντε Κάρλο αφού δεν είναι ακόμη έτοιμος σωματικά.

Ο Ράφα Ναδάλ αποκάλυψε το βράδυ του Σαββάτου το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και δεν του επιτρέπει να επιστρέψει στους αγώνες. Όπως είπε ο Ισπανός αθλητής, έχει ένα θέμα στους κοιλιακούς που τον ταλαιπωρεί εδώ και περίπου δύο μήνες.

«Το πάω μέρα με τη μέρα. Δεν αποκλείω τίποτα, ούτε το να είμαι στη Βαρκελώνη, ούτε το να είμαι στη Μαδρίτη. Δεν θα μπορέσω να παίξω στο Μόντε Κάρλο, δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να αγωνιστώ εξαιτίας κάποιων προβλημάτων που αντιμετωπίζω», είπε ο Ναδάλ, ο οποίος μίλησε στο Movistar+ στο ημίχρονο του τελικού του Copa del Rey, που παρακολούθησε ζωντανά στη Σεβίλλη.

«Εδώ και δυο μήνες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στους κοιλιακούς μου, από τότε που επέστρεψα από την Αυστραλία. Ανάρρωσα γρήγορα από τον τραυματισμό του στην Αυστραλία και μετά, μετά από μια μέρα προπόνηση, άρχισα να έχω ενοχλήσεις στους κοιλιακούς κι έτσι το πηγαίνω σιγά-σιγά. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να συνέλθω εντελώς. Προσπαθούμε να το κάνουμε πολύ προσεκτικά», συμπλήρωσε ο Ισπανός τενίστας.

Ο Ράφα Ναδάλ αγωνίστηκε πέρσι στο Australian Open όπου και αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο από τον Μακένζι ΜακΝτόναλντ. Το πρόβλημα τραυματισμού που είχε στο πόδι δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί σε άλλο τουρνουά την περσινή σεζόν.

Ο Ναδάλ ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ότι δεν θα αγωνιζόταν στο περσινό Roland Garros. Ο Ισπανός τόνισε, μάλιστα, ότι ενδέχεται το 2024 να ήταν η τελευταία του χρονιά στο επαγγελματικό τένις.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί και πάλι ο Ράφα Ναδάλ. Μεγάλος στόχος του Ισπανού δεν είναι άλλος από το Roland Garros, που θα ξεκινήσει στις 20 Μαΐου. Άλλωστε, είναι το αγαπημένο τουρνουά του Ναδάλ, όπου μετράει 14 κατακτήσεις.