Ο Φέντερερ αποθέωσε τον Τζόκοβιτς: «Αυτό που έκανε είναι απίθανο - Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον»

Φέντερερ - Τζόκοβιτς

i

© PrtScr

Ο Φέντερερ αποθέωσε τον Τζόκοβιτς: «Αυτό που έκανε είναι απίθανο - Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:42 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:43 - 16.06.2023

Ο Ρότζερ Φέντερερ παραδέχτηκε για ακόμη μία φορά τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έφτασε τους 23 Grand Slam τίτλους.

Στο Roland Garros που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, αυτός που πρωταγωνίστησε για ακόμη μία φορά ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας επιβλήθηκε με 7-6(1), 6-3, 7-5 του Κάσπερ Ρουντ στον τελικό και έφτασε τους 23 Grand Slam τίτλους, περισσότερους από κάθε άλλον άνδρα τενίστα. Ο Νόλε έφτασε στο ιστορικό του επίτευγμα στο «σπίτι» του Ράφα Ναδάλ, με τον οποίον μοιραζόταν - μέχρι σήμερα - την κορυφή. Ο Τζόκοβιτς έμοιαζε σαν... έτοιμος από καιρό γι' αυτόν τον αγώνα απέναντι στον Ρουντ, που τον ζόρισε μόνο στο πρώτο σετ.

Με αφορμή αυτό το επίτευγμα του Σέρβου, ο θρυλικός Ρότζερ Φέντερερ του... έβγαλε το καπέλο λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Αυτό που έκανε ο Νόβακ είναι απίθανο. Είναι θαυμάσιο για το τένις, θαυμάσιο για τον αθλητισμό, όταν γράφει τη δική του ιστορία στο τένις και συνεχίζει να το κάνει. Το είδαμε με τη Σερένα, με τον Ράφα και τώρα και με τον Νόβακ. Είναι πολύ καλή εποχή για να είσαι φαν αυτού του αθλήματος, αλλά και παίκτης», δήλωσε αρχικά ο Φέντερερ.

«Θυμάμαι πως όταν ξεκινούσα στο tour, ο Πιτ Σάμπρας έφτανε τα 14 Grand Slams και όλοι σκεφτόμασταν ότι αυτό το ρεκόρ θα είναι για πάντα εκεί. Μετά έφτασα τα 15, πήγα στα 17 και τελικά ωθήσαμε ο ένας τον άλλον και φτάσαμε και οι τρεις στα 20. Μετά ο Ράφα πήγε στα 22. Τώρα ο Νόβακ έφτασε τα 23 και δείχνει πως μπορεί να συνεχίσει να το κάνει αυτό για πολύ καιρό ακόμα, που είναι σπουδαίο. Του εύχομαι τα καλύτερα. Δεν είναι και ο νεότερος παίκτης στο tour, το ξεχνάμε αυτό. Όμως μοιάζει πολύ νέος όπως κινείται στο γήπεδο. Ήταν μια εκπληκτική νίκη, είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε επίσης και για τον Άντι Μάρεϊ: «Κέρδισε στο Σούρμπιτον την ίδια εβδομάδα που κέρδισε το 23ο ο Nόβακ, οπότε και στον Άντι αξίζει μεγάλος σεβασμός. Είμαι μεγάλος φαν του και του εύχομαι τα καλύτερα για το Wimbledon. Είναι η καλύτερή του επιφάνεια, ειδικά τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορεί ακόμα να αγωνίζεται, είναι ξεχωριστός άνθρωπος. Αγαπάει πραγματικά το τένις. Με όλες τις δυσκολίες που είχε με το ισχίο του, είναι εκπληκτικό που συνεχίζει ακόμα».