Ο επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά - Ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Australian Open

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Ο επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά - Ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Australian Open

Sportal newsroom 14:07 - 17.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 28.01.2024

Μετά την πρόκριση στον τρίτο γύρο του πρώτου Grand Slam της σεζόν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον 19χρονο Γάλλο, Φαν Άσε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο σετ από τον Τζόρνταν Τόμπσον αλλά ο Έλληνας τενίστας αφυπνίστηκε στη συνέχεια και «λύγισε» τον αντίπαλο του με 4-6, 7-6(6), 6-2, 7-6(4), παίρνοντας το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του αγαπημένου του Grand Slam.

Με αυτόν τον τρόπο ο Τσιτσιπάς προκρίνεται για έκτη σερί χρονιά που στον τρίτο γύρο του πρώτου Grand Slam της σεζόν, με στόχο να βρεθεί ξανά στον τελικό, όπως έκανε και πέρυσι. Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Φαν Άσε, ο οποίος επικράτησε νωρίτερα του Μουσέτι σε ένα, επίσης, συγκλονιστικό παιχνίδι. 

Ο 19χρονος Γάλλος τενίστας επικράτησε 3-2 σετ του Ιταλού αντιπάλου του, σε αγώνα διάρκειας σχεδόν τεσσάρων ωρών (3:49). Συγκεκριμένα, ο Φαν Άσε πήρε άνετα το πρώτο σετ, με τον Μουσέτι να αντιδράει και να παίρνει τα δύο επόμενα. Από κει και πέρα, ο Γάλλος ήταν σαρωτικός και τελείωσε το ματς παίρνοντας τα δύο επόμενα σετ χάνοντας μόλις τρία γκέιμς (6-3, 6-0).

Ο δρόμος προς τον τελικό

Στον 3ο γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Λούκα Βαν Ας. Στον 4ο γύρο ο «Στεφ» διασταυρώνεται με τον Τέιλορ Φριτζ και στα προημιτελικά με το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, τον κάτοχο 24 Grand Slams τίτλων και Νο.1 του ταμπλό, Νόβακ Τζόκοβιτς.