Διπλή ελληνική αποστολή με φόντο την πρόκριση στον τρίτο γύρο
i

© Photo by Andy Cheung/Getty Images

Διπλή ελληνική αποστολή με φόντο την πρόκριση στον τρίτο γύρο

Sportal newsroom 08:12 - 17.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 28.01.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη αγωνίζονται back to back στη Margaret Court Arena.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη αγωνίζονται στον δεύτερο γύρο του Australian Open. Οι δύο Έλληνες τενίστες θα παίξουν στη Margaret Court Arena.

Πρώτος θα μπει στο γήπεδο ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αναμετρηθεί στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδα με τον Τζόρνταν Τόμπσον. Ο Αυστραλός Νο.47 στον κόσμο, θα έχει σίγουρα το κοινό με το μέρος του.

Στο head to head ο Έλληνας τενίστας προηγείται με 2-1 στις τρεις αναμετρήσεις που έχουν δώσει. Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε στον πιο πρόσφατο αγώνα που έδωσαν, στον δεύτερο γύρο του περσινού Indian Wells.

Αν ο Έλληνας τενίστας ηττηθεί από τον Τόμπσον, τότε θα υποχωρήσει αρκετά στη βαθμολογία της ATP. Θυμίζουμε ότι ήταν φιναλίστ την περασμένη σεζόν και υπερασπίζεται πολλούς βαθμούς.

Ο νικητής αυτού του αγώνα θα παίξει στη φάση των «32» με τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Λορέντζο Μουζέτι και τον Λούκα Βαν Ας.

Αμέσως μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά, θα μπει στη Margaret Court Arena η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Ελίνα Αβανεσιάν, Νο.74 στον κόσμο. Οι δύο παίκτριες δεν έχουν ξανατεθεί αντιμέτωπες.

Η Σάκκαρη έδειξε απελευθερωμένη μετά την πρόκριση που πέτυχε κόντρα στη Χιμπίνο. Θυμίζουμε ότι μέσα στο 2023 αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του Roland Garros, του Wimbledon και του US Open, όπου είχε ξεσπάσει σε λυγμούς κατά τη συνέντευξη τύπου.

Ο Παναθηναϊκός διαπραγματεύεται με τους «σεΐχηδες» της Μάντσεστερ Σίτι
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:20 - 16.01.2024

Ο Παναθηναϊκός διαπραγματεύεται με τους «σεΐχηδες» της Μάντσεστερ Σίτι

Ποια η σχέση της Μπαΐα του Βίτορ Ούγκο με τη Μάντσεστερ Σίτι και ποια ήταν η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού από το επενδυτικό σχήμα που εκπροσωπεί τη βασιλική οικογένεια του Άμπου Ντάμπι των Αραβικών Εμιράτων. Διαβάστε το παρασκήνιο στο Sportal...

«Πάντα είσαι αγχωμένος πριν από τον πρώτο γύρο ενός Grand Slam, ειδικά σε αυτό το γήπεδο», είπε η Μαρία Σάκκαρη μετά τη νίκη της κόντρα στη Χιμπίνο. «Θέλεις να παίξεις καλά, ξέρεις πως όταν είσαι top seed θα παίζεις απέναντι σε παίκτες που θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν εναντίον σου. Είχα χάσει τους τρεις τελευταίους αγώνες μου σε πρώτους γύρους Grand Slam οπότε για μένα ήταν ένα δύσκολο ματς συναισθηματικά, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να κάνω τη δουλειά σωστά και να κάνω τουλάχιστον ένα καλό δεύτερο σετ», συνέχισε η Ελληνίδα τενίστρια.

Η νικήτρια του αγώνα θα παίξει στον τρίτο γύρο με Μάρτα Κόστγιουκ ή Ελίζ Μέρτενς.