Ο Παναθηναϊκός διαπραγματεύεται με τους «σεΐχηδες» της Μάντσεστερ Σίτι

Γιάννης Παπαδημητρίου

i

Intime

Ο Παναθηναϊκός διαπραγματεύεται με τους «σεΐχηδες» της Μάντσεστερ Σίτι

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:20 - 16.01.2024 / Ανανεώθηκε: 16:21 - 16.01.2024

Ποια η σχέση της Μπαΐα του Βίτορ Ούγκο με τη Μάντσεστερ Σίτι και ποια ήταν η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού από το επενδυτικό σχήμα που εκπροσωπεί τη βασιλική οικογένεια του Άμπου Ντάμπι των Αραβικών Εμιράτων. Διαβάστε το παρασκήνιο στο Sportal...

Ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας με την υπογραφή της Μάντσεστερ Σίτι! Αυτό επιδιώκουν οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού με τις προσπάθειες για την απόκτηση του 32χρονου Βραζιλιάνου στόπερ, Βίτορ Ούγκο, ο οποίος ανήκει στη βραζιλιάνικη Μπαΐα. Εύλογα, έπεται η απορία, πως συνδέονται η πρωταθλήτρια Αγγλίας και Ευρώπης, με έναν ποδοσφαιριστή ομάδας από τη Βραζιλία.

Η απάντηση είναι πολύ απλή: Μάντσεστερ Σίτι και Μπαΐα συνδέονται ιδιοκτησιακά. Μεγαλομέτοχος των «Σίτιζενς» είναι ο Σεΐχης Μανσούρ από το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η ενασχόληση του Άραβα μεγιστάνα με το ποδόσφαιρο δεν περιορίζεται στην Premier League, αλλά έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα 13 ομάδων σε όλη την υφήλιο, με κορωνίδα τη Σίτι.

Στην κυριότητα του City Football Group βρίσκονται συνολικά οι: Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία), Χιρόνα (Ισπανία), Τρουά (Γαλλία), Παλέρμο (Ιταλία), Νέα Υόρκη (ΗΠΑ), Μέλμπουρν Σίτι (Αυστραλία), Γιοκοχάμα Μαρίνος (Ιαπωνία), Μοντεβιδέο Σίτι Τορκέ (Ουρουγουάη), Σιντσουάν Γιουνιού (Κίνα), Μουμπάι Σίτι (Ινδία), Λόμελ (Βέλγιο) και Μπόλιβαρ (Βέλγιο).

Ο έλεγχος των ομάδων εξασφαλίζεται μέσω του City Football Group, ενός επενδυτικού σχήματος που έχει αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών κάθε ποδοσφαιρικής εταιρίας. Η εξαγορά της Μπαΐα ολοκληρώθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2022 με κόστος 194 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Το επενδυτικό σχήμα στο οποίο επικεφαλής για τα ποδοσφαιρικά ζητήματα, είναι ο πασίγνωστος Ισπανός Φραν Σοριάνο, όρισε αθλητικό διευθυντή τον Βραζιλιάνο, Κάρλος Σαντόρο. Είναι ο παράγοντας ο οποίος εκπροσωπεί την ιδιοκτησία και έχει την επίβλεψη του το ποδοσφαιρικό πρότζεκτ που αναπτύσσεται στη Μπαΐα. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, αυτές τις μέρες η Μπαΐα προετοιμάζεται για το Campeonato Brasileiro στις εγκαταστάσεις της Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κανάλι επικοινωνίας με το City Group, το άνοιξε ο Γιάννης Παπαδημητρίου το προηγούμενο καλοκαίρι. Όταν διαπραγματεύτηκε και έκλεισε τη μεταγραφή του Αμερικανού στόπερ, Έρικ Πάλμερ-Μπράουν από τη γαλλική Τρουά. Ομάδα που ανήκει στο δίκτυο της Σίτι, ενώ ο Αμερικανός στόπερ πέρασε από την ακαδημία της.

Τι έκαναν 10.000 Παναθηναϊκοί σε πλατφόρμα εισιτηρίων στις 2 τα ξημερώματα;
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

10:11 - 16.01.2024

Τι έκαναν 10.000 Παναθηναϊκοί σε πλατφόρμα εισιτηρίων στις 2 τα ξημερώματα;

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει ένα μεγάλο ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό την Δευτέρα (22/1) και οι φίλοι του έδειξαν ήδη απίστευτα μεγάλο ενδιαφέρον για να αποκτήσουν ένα εισιτήριο για την αναμέτρηση.

Οι επαφές που κράτησε ο Παπαδημητρίου με τα στελέχη του City Group, του επιτρέπουν να έχει βάσιμες ελπίδες για την επίτευξη συμφωνίας με τη Μπαΐα για τον Βίτορ Ούγκο. Ο οποίος είναι ένας αμυντικός εγνωσμένης αξίας, με βιογραφικό και παλμερέ που αποδεικνύουν τις ικανότητες του 32χρονου στόπερ.

Κατά κάποιο τρόπο, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού διαπραγματεύονται με τους «σεΐχηδες» της Μάντσεστερ Σίτι. Όχι με τους ίδιους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και με ένα από τα πιο ισχυρά fund που δραστηριοποιούνται στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.