Ο Άντραζ Σπόραρ ξέρει τη δουλειά που πρέπει να κάνει

Άντραζ Σπόραρ

i

Intime

Ο Άντραζ Σπόραρ ξέρει τη δουλειά που πρέπει να κάνει

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:30 - 16.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:33 - 16.01.2024

Οι απουσίες του Φώτη Ιωαννίδη και του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ από τη ρεβάνς των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνουν το βάρος της επίθεσης στον Άντραζ Σπόραρ. Ο Σλοβένος επιθετικός του Παναθηναϊκού έχει μία μεγάλη ευκαιρία απέναντι στον Ολυμπιακό...

Η φετινή σεζόν είναι γεμάτη απανωτά «πάνω-κάτω» για τον Άντραζ Σπόραρ. Ο Σλοβένος επιθετικός εκθρονίστηκε (δικαίως, όπως ομολογεί και εκείνος) από την ενδεκάδα από τον Φώτη Ιωαννίδη, βιώνει μία έντονη αμφισβήτηση, αλλά διαρκώς βρίσκει τον τρόπο να απαντάει με γκολ. Όχι με τον αριθμό που θα ήθελε, αλλά έχει βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό.

Τώρα, ο Άντραζ Σπόραρ καλείται να φανεί συνεπής στο πιο κρίσιμο ραντεβού του Τριφυλλιού. Σε μία αναμέτρηση που στην κυριολεξία έχει τον χαρακτήρα του «do or die» και όποιος χάσει από τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό, χάνεται. Πρόκειται για τη ρεβάνς των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, την Τετάρτη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος έπαιξε βασικός στα δύο προηγούμενα ντέρμπι, αύριο θα είναι στην εξέδρα. Ο Έλληνας επιθετικός τραυματίστηκε στο 83ο λεπτό στην «Αγιά Σοφιά» και τέθηκε νοκ-άουτ. Παράλληλα, δεν θα προλάβει ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, ο οποίος ταλαιπωρείται από μυϊκές ενοχλήσεις.

Μοιραία, όλο το βάρος στην επίθεση εναπόκειται στον Άντραζ Σπόραρ. Ο 30χρονος επιθετικός έχει αυτοπεποίθηση, ποτέ δεν λύγισε από τη σφοδρή κριτική και έχει μία μοναδική ευκαιρία να εδραιωθεί ξανά στην ενδεκάδα. Ο Παναθηναϊκός για να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου, πρέπει να σκοράρει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ο Σπόραρ θα είναι η... αιχμή του δόρατος.

Ο Σλοβένος έχει βιώσει την ένταση του σκοραρίσματος εναντίον του αιωνίου αντιπάλου, έχοντας δύο γκολ κατά του Ολυμπιακού. Βέβαια, αμφότερα τα σκόραρε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και όχι στο Φάληρο. Συνεπώς, ο Σπόραρ αναγκάζεται να χριστεί σκόρερ στο αφιλόξενο για το  Τριφύλλι, πειραϊκό έδαφος.

O Τερίμ δεν πρόκειται να αναφέρει κάτι ιδιαίτερο στον Σπόραρ. Ο 70χρονος προπονητής γνωρίζει πως ο παίκτης του έχει εμπειρία από ντέρμπι και έχει εκτελέσει με επιτυχία τα καθήκοντα του πολλές φορές στο παρελθόν. Το ίδιο περιμένει από τον Σλοβένο στράικερ και στην αυριανή αναμέτρηση, πόσο μάλλον που δεν θα έχει άλλη επιλογή στον πάγκο για τον ρόλο του «φουνταριστού».