Ο Τζόκοβιτς έφτασε στη χώρα των καγκουρό ενόψει του Αυστραλιανού open
i

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς/ © Intime

Ο Τζόκοβιτς έφτασε στη χώρα των καγκουρό ενόψει του Αυστραλιανού open

Πάνος Μαλακτάρης • 18:30 - 27.12.2022 / Ανανεώθηκε: 20:44 - 15.01.2024

Aς θυμηθούμε τι είχε συμβεί πέρυσι αναφορικά με τη συμμετοχή του Σέρβου υπεραθλητή στο αντίστοιχο τουρνουά

Ο 35χρονος κάτοχος 21 grand slam τενίστας βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες σε Αυστραλιανό έδαφος, ενόψει της μίνι προετοιμασίας του για το όπεν που θα ξεκινήσει στις 16 Ιανουαρίου. Ο τριετής αποκλεισμός που είχε από πέρυσι σχετικά με τη βίζα εισόδου του στη χώρα, καταρρίφθηκε δικαστικά μόλις τον περασμένο Νοέμβριο και έτσι ο Νόλε επιστρέφει να διεκδικήσει το 10ο τίτλο του στη χώρα, με τον διευθυντή του τουρνουά Craig Tiley να δηλώνει «θεωρώ πως και πάλι θα είναι ο παίχτης-στόχος για όλους(να τον κερδίσουν)»

Flashback στον Ιανουάριο του 2022 όταν ο Τζόκοβιτς έφτασε στην Αυστραλία για να αγωνιστεί στο όπεν εν μέσω τρομερής αύξησης των κρουσμάτων covid στη χώρα. Οι τοπικές υγειονομικές αρχές απαιτούσαν από όλους να είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε να διαθέτουν έγγραφη εξαίρεση από τον εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους. Ο Νόλε εισήλθε διατεινόμενος πως είχε στην κατοχή του μια τέτοια βεβαίωση, ωστόσο σε ένα θέμα που κόντεψε να λάβει διαστάσεις διπλωματικού επεισοδίου ανάμεσα σε Σερβία και Αυστραλία, κρατήθηκε σε ξενοδοχείο-«κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο». 

Δέκα ολόκληρες μέρες μετά, οι αρχές δήλωσαν πως δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και του ακύρωσε τη βίζα, απελαύνοντας τον και απαγορεύοντάς του την είσοδο στη χώρα έως το 2025. Κόσμος είχε μαζευτεί έξω από το χώρο όπου κρατούνταν, με διαμαρτυρίες και πλακάτ συμπαράστασης προς τον Σέρβο. 

Ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός μετανάστευσης της κυβέρνησης που ήρθε μόλις το Μάιο στην εξουσία, Andrew Giles, ήρε την απαγόρευση πριν ένα μήνα με τον Σέρβο να δηλώνει ιδιαίτερα ευτυχής με την κατάληξη του θέματος. «Το Αυστραλιανό όπεν είναι το πιο πετυχημένο για εμένα grand slam, έχω τις ωραιότερες αναμνήσεις εδώ. Εννοείται πως θέλω να επιστρέψω και να παίξω τένις, κάνοντας αυτό που ξέρω να κάνω καλύτερα», ανέφερε σχετικά.

Απέχοντας μόλις έναν τίτλο grand slam από τους 22 του Ναδάλ, το-αυτή τη στιγμή-νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης δείχνει τουλάχιστον ψυχολογικά σε εξαιρετική κατάσταση για να το πετύχει. Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως και η υποδοχή που θα επιφυλάξουν οι φίλαθλοι σε έναν από τους αγαπημένους τους τενίστες.