Ο Ναδάλ επιβεβαίωσε ότι θα αγωνιστεί στο τουρνουά της Βαρκελώνης
i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Ο Ναδάλ επιβεβαίωσε ότι θα αγωνιστεί στο τουρνουά της Βαρκελώνης

Ο Ράφα Ναδάλ, με δηλώσεις του, επιβεβαίωσε την παρουσία του στο τουρνουά της Βαρκελώνης και τον αγώνα με τον Φλάβιο Κομπόλι.

Ο Ράφα Ναδάλ επιβεβαίωσε ότι θα αγωνιστεί στο τουρνουά της Βαρκελώνης. Ο Ισπανός τενίστας, κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων επιστρέφει στο αγαπημένο του χώμα μετά από 680 ημέρες.

Ο Ναδάλ ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς το περασμένο χρονικό διάστημα. Ο Ισπανός τενίστας θα δώσει τον πρώτο του αγώνα στο τουρνουά της Βαρκελώνης κόντρα στον Φλάβιο Κομπόλι.

«Ήρθα εδώ γνωρίζοντας ότι το να παίξω θα είναι μια απόφαση της τελευταίας στιγμής, αλλά αύριο θα είμαι στο court», είπε ο Ναδάλ στη συνέντευξη τύπου του τουρνουά.

Ο Ναδάλ υπογράμμισε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε τα τελευταία χρόνια λόγω των τραυματισμών. «Σκέφτηκα, 'θα μπορέσω ή δεν θα μπορέσω;' Ήταν δυο δύσκολα χρόνια. Επέστρεψα από μια δύσκολη εγχείρηση στο ισχίο, που θέλει χρόνο για να αναρρώσεις. Πολλά μπορούν να συμβούν στο σώμα σου και δεν μπόρεσα να ακολουθήσω το πρόγραμμα που ήθελα. Αν και πονάει, είναι αυτό που είναι. Σ' αυτό το σημείο της καριέρας μου, βρίσκομαι σε διαφορετική κατάσταση. Είναι ένα δώρο που μπορώ να είμαι στη Βαρκελώνη. Είναι ο τελευταίος μου χρόνος και θέλω να απολαύσω την κάθε στιγμή. Νιώθω έτοιμος να παίξω αύριο. Δεν σκέφτομαι πως θα είμαι στο court. Γνωρίζω ποια είναι η κατάσταση, ότι ακόμα προετοιμάζομαι, είμαι ρεαλιστής. Το να είμαι εδώ είναι μεγάλη χαρά», σχολίασε ο Ράφα Ναδάλ.

«Θεωρώ πως αυτή θα είναι η τελευταία μου παρουσία εδώ. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά θα προσπαθήσω να δώσω στον εαυτό μου την καλύτερη δυνατή ευκαιρία. Η εβδομάδα προπονήσεων που είχα ήταν θετική και έχω ελπίδα ότι θα μπορέσω να κάνω το καλύτερό μου», κατέληξε ο Ισπανός τενίστας.

Ο Ράφα Ναδάλ έχει κατακτήσει στην καριέρα του 22 Grand Slam τίτλους. Ο Ισπανός, ανακοίνωσε την περασμένη χρονιά, ότι το 2024 θα είναι η τελευταία του σεζόν στο επαγγελματικό τένις. Η αγωνιστική κατάσταση του Ισπανού είναι άγνωστη, αφού έχει να παίξει αρκετούς μήνες.