Επιστροφή με ήττα για τον Ναδάλ
i

© Photo by Bradley Kanaris/Getty Images

Επιστροφή με ήττα για τον Ναδάλ

Ο Ράφα Ναδάλ επέστρεψε στο τουρ και αγωνίστηκε στο διπλό στο τουρνουά του Μπρισμπέιν.

Η μεγάλη επιστροφή του Ράφα Ναδάλ είναι γεγονός. Ο Ισπανός τενίστας είναι και πάλι στους αγώνες στο επαγγελματικό τουρ, έναν περίπου χρόνο, μετά την τελευταία του αγωνιστική παρουσία στο Australian Open.

Τότε, ο Ράφα Ναδάλ ηττήθηκε από τον Μακένζι ΜακΝτόναλντ στον δεύτερο γύρο και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Έκτοτε, ο Ισπανός κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων δεν έδωσε άλλον αγώνα ενώ πέρασε και την πόρτα του χειρουργείου μέσα στον Ιούνιο.

Ο Ναδάλ βρίσκεται στο Μπρισμπέιν αυτές τις μέρες. Ο 37χρονος τενίστας αγωνίστηκε στο διπλό με παρτενέρ τον Μαρκ Λόπεζ. Το ισπανικό δίδυμο ηττήθηκε από τους Αυστραλούς Μαξ Πάρσελ και Τζόρνταν Τόμσον με 6-4 και 6-4, μετά μία ώρα και 14 λεπτά.

Ο Ναδάλ σίγουρα δεν βρίσκεται ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα βρίσκει τα πατήματά του. Ο 37χρονος τενίστας θα αγωνιστεί και στο μονό με πρώτο αντίπαλο τον Ντόμινικ Τιμ.

Πρόκειται, αναμφίβολα, ένα πολύ δυνατό τεστ για τον Ράφα Ναδάλ εν όψει και του Australian Open. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ισπανός τενίστας έχει πει ότι το 2024 ίσως είναι η τελευταία του χρονιά στο επαγγελματικό τένις.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αθλητής της χρονιάς σύμφωνα με την AIPS - Στην 21η θέση ο Τεντόγλου
ΤΕΝΙΣ

09:24 - 31.12.2023

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αθλητής της χρονιάς σύμφωνα με την AIPS - Στην 21η θέση ο Τεντόγλου

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ψηφίστηκε από τη Διεθνή Ένωση αθλητικών συντακτών κορυφαίος αθλητής του 2023. Η Σιμόν Μπάιλς πήρε το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες. Την 21η θέση κατέλαβε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Στις δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς ο Ισπανός θρύλος του τένις αποφεύγει να θέσει αγωνιστικούς στόχους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ναδάλ θα θελήσει να αγωνιστεί μία τελευταία φορά στο αγαπημένο του Παρίσι τόσο στο Roland Garros, όπου κατέχει το ρεκόρ κατακτήσεων με 14 αλλά και τους Ολυμπιακούς αγώνες που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι.