Ο Ναδάλ «έφτιαξε» τον... τέλειο τενίστα

Ράφαελ Ναδάλ

i

©PrtScr

Ο Ναδάλ «έφτιαξε» τον... τέλειο τενίστα

Στέλιος Βαρδάκης • 16:59 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:00 - 09.12.2023

Στη Βιέννη και το ευρωπαϊκό συνέδριο της τεχνολογικής εταιρείας Infosys, βρέθηκε ο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος έφτιαξε τον τέλειο τενίστα σε σχετική ερώτηση που του έγινε.

Ο Ράφα Ναδάλ ήταν καλεσμένος στο συνέδριο της Infosys που έλαβε χώρα στη Βιέννη. Η Infosys είναι η εταιρεία, που έχει επωμιστεί την στατιστική ανάλυση των τουρνουά στο ATP Tour. 

Σε ερώτηση λοιπόν που έγινε στον Ισπανό, κλήθηκε να δημιουργήσει τον τέλειο κατά την άποψή του τενίστα. Ο Ναδάλ πήρε ένα χαρακτηριστικό από πολλούς σπουδαίους αθλητές, βάζοντας τον εαυτό του μόλις σε μία κατηγορία. Οι επιλογές του Ράφα ήταν οι εξής: 

Σερβίς: Ίβο Κάρλοβιτς

Forehand: Ρότζερ Φέντερερ

Backhand: Νόβακ Τζόκοβιτς

Βόλεϊ: Ράντεκ Στέπανεκ

Φυσική κατάσταση: Κάρλος Αλκαράθ

Νοοτροπία: Ράφα Ναδάλ

Υπενθυμίζουμε, ότι ο 37χρονος τενίστας ανακοίνωσε τη μεγάλη του επιστροφή στους αγώνες για το τουρνουά του Μπρίσμπεϊν τον Γενάρη, με φόντο τη συμμετοχή του στο Australian Open που θα ξεκινήσει στις 14 Ιανουαρίου 2024. Όπως ήταν λογικό, στο συνέδριο τον ρώτησαν για το «comeback» του στα γήπεδα.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο μεγαλύτερος από τους Big Three! (vid)
ΤΕΝΙΣ

18:10 - 21.11.2023

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο μεγαλύτερος από τους Big Three! (vid)

Οι μέρες που κυρίαρχο θέμα συζήτησης ανάμεσα στους φίλους του τένις και όχι μόνο, ήταν το ποιος από τoυς Big Three είναι ο … bigger έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τι να συζητήσεις πλέον και πως να επιχειρηματολογήσεις υπέρ του Ρότζερ Φέντερερ ή του Ράφα Ναδάλ όταν μπροστά στα μάτια σου εξελίσσεται, γιατί ακριβώς αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα, ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ στα 37 του, το “φαινόμενο” Νόβακ Τζόκοβιτς. Απλά δεν υπάρχουν λόγια...

Οι δηλώσεις του Ναδάλ για την επιστροφή του:

«Μπορώ μόνο να πω ότι θα επιστρέψω στα τουρνουά, ότι συνεχίζω να έχω στο κεφάλι μου ότι το λογικό είναι αυτή να είναι η τελευταία μου χρονιά και σκοπεύω να απολαύσω μ’ αυτόν τον τρόπο τα τουρνουά. Δεν θέλω να το ανακοινώσω ακόμα, γιατί στο τέλος δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί και πρέπει να δώσω στον εαυτό μου τη δυνατότητα να μην εγκλωβιστεί σε κάτι που θα πω.

Πιστεύω πως έτσι θα είναι, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Γιατί έχω δουλέψει σκληρά για να βρεθώ πίσω στους αγώνες. Οπότε αν ξαφνικά τα πράγματα αλλάξουν και η φυσική κατάσταση μου μού επιτρέψει να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω, τότε γιατί να βάλω ημερομηνία τέλους; Δεν υπάρχει λόγος».

Ο ίδιος ο Ναδάλ πάντως έχει εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί σε ένα ακόμα Roland Garros αλλά και να εκπροσωπήσει την Ισπανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αυτή τη χρονιά.