Ναδάλ: «Κάποια μέρα θα ξαναπαίξω τένις - Δεν θα ξεπεράσω τον Τζόκοβιτς»

Ράφαελ Ναδάλ

i

© Intime

Ναδάλ: «Κάποια μέρα θα ξαναπαίξω τένις - Δεν θα ξεπεράσω τον Τζόκοβιτς»

Ο Ράφαελ Ναδάλ προανήγγειλε την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στην ενεργό δράση, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ράφαελ Ναδάλ αποτέλεσε έναν θρύλο του τένις και πλέον η επιστροφή του στα γήπεδα φαίνεται να πλησιάζει. Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Βαρκελώνη, ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας προανήγγειλε την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στην ενεργό δράση μέσα στο 2024, έπειτα από μια χρονιά στην οποία πρακτικά απουσίασε από τα κορτ, ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Κάποια μέρα θα ξαναπαίξω τένις, δεν μπορώ ακόμα να πω πού θα γίνει η επιστροφή μου και πότε θα γίνει, αλλά είμαι ευχαριστημένος με το πώς εξελίσσονται τα πράγματα. Καταλαβαίνω το ενδιαφέρον, αλλά στο τέλος όταν συμβεί ή όταν ξέρω σίγουρα πότε θα επιστρέψω, θα το πω. Όταν μάθω τι θα κάνω, θα είμαι ο πρώτος που θα σας πω κάτι σίγουρο για αυτό. Γνωρίζω πολύ καλά ότι θα είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψεις στο να είσαι παίκτης υψηλού επιπέδου. 

Αλλά, αν δεν είχα την ψευδαίσθηση ότι προσπαθώ να είμαι ανταγωνιστικός, μάλλον δεν θα έκανα όλα όσα έκανα τους τελευταίους μήνες και δεν θα συνέχιζα να καταβάλλω όλη την προσπάθεια που χρειάζεται στην ηλικία μου για να ανταγωνίζονται σε αυτό το επίπεδο. Η καριέρα μου ήταν πολύ μεγάλη και δεν αρνούμαι ότι τα χρόνια με βαραίνουν. Δεν θα τον ξεπεράσω τον Τζόκοβιτς, δεν νομίζω ότι είμαι σε θέση να επιδιώξω έναν τέτοιο στόχο. 

Ζω μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα, δεν έχω παίξει για ένα χρόνο και για μένα προσωπική επιτυχία είναι να διατηρήσω τον ενθουσιασμό να επιστρέψω στο γήπεδο».