Η συγκλονιστική ομιλία του Τζόκοβιτς: «Θέλω να πω κάτι στα παιδιά μου και σε κάθε παιδί…» (vid)

Η συγκλονιστική ομιλία του Τζόκοβιτς: «Θέλω να πω κάτι στα παιδιά μου και σε κάθε παιδί…» (vid)

Sportal newsroom 22:37 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:23 - 12.06.2023

Οι συμβουλές του τεράστιου Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του Roland Garros, που σφράγισε το 23ο Grand Slam της καριέρας του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς γι’ ακόμα μία φορά συγκλόνισε.

Όχι μόνο εντός γηπέδου, αλλά και με την ομιλία του. Ο σπουδαίος Σέρβος τενίστας κατέκτησε το Roland Garros, το 23ο Grand Slam της καριέρας του και στο τέλος θέλησε να δώσει τις δικές του συμβουλές στα παιδιά του και σε κάθε παιδί που ονειρεύεται την επιτυχία.

«Κάθε τενίστας είναι χαρούμενος όταν κερδίζει έναν τίτλο Grand Slam και είμαι πολύ χαρούμενος, έχοντας κερδίσει 23 από τα μεγαλύτερα τρόπαια. Θα ήθελα να μιλήσω σε όλους τους νέους και τα παιδιά μου», είπε αρχικά ο Τζόκοβιτς και συμπλήρωσε:

«Ήμουν μόλις επτά ετών, όταν ονειρευόμουν να κερδίσω το Wimbledon και με βλέπετε τώρα. Θα ήθελα απλώς να πω σε κάθε νέο ότι πρέπει να πιστέψει στον εαυτό του, να δουλέψει πάνω στα όνειρά του και να αφήσει πίσω το παρελθόν και θα τα καταφέρει. Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου!».

Ο Τζόκοβιτς πνιγμένος στην αγκαλιά των παιδιών του και της συζύγου του, αλλά και της ομάδας του, πανηγύριζε σαν μικρό παιδί την κατάκτηση του Roland Garros, που τον έφερε στην κορυφή των κατακτήσεων τίτλων Grand Slam στα χρονικά του τένις (23).

Ο ίδιος στις δηλώσεις που έκανε μετά την απονομή του βαρύτιμου τροπαίου (τρίτο στο Παρίσι) δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τα 23 συνολικά που έχει πάρει σε Major τουρνουά, αφού προηγουμένως έσπευσε να συγχαρεί τον Κάσπερ Ρουντ.

O «Νόλε», νωρίτερα είχε αναφέρει: «Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά για την τόσο όμορφη ατμόσφαιρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ απέναντι σε ένα τόσο ξεχωριστό κοινό. Δεν είναι τυχαίο το ότι κέρδισα το 23ο μου Grand Slam εδώ. Αυτό είναι το πιο δύσκολο τουρνουά για μένα και είμαι περήφανος που πετυχαίνω αυτό το επίτευγμα σε αυτό το κορτ».

Για τον Κάσπερ Ρουντ, ο Σέρβος τενίστας, ανέφερε: «Κάσπερ είσαι ένα από τα καλύτερα άτομα στο tour. Όλοι σε σεβόμαστε και όλοι σε θαυμάζουμε, τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο κομμάτι του χαρακτήρα σου. Όλοι όσοι είναι δίπλα σου αξίζουν τεράστιο σεβασμό. Λυπάμαι για το αποτέλεσμα σήμερα, αλλά είσαι από τους πιο σταθερούς παίκτες και αυτό μιλάει από μόνο του. Σου εύχομαι να κερδίσεις οποιονδήποτε άλλον παίκτη, εκτός από εμένα. Αν αποκλειστώ, νωρίτερα, σε Grand Slam μπορείς να το κερδίσεις».

Ο Τζόκοβιτς δεν ξέχασε τον Ιμπραΐμοβιτς κι ο Ζλάταν απάντησε με καρδούλα - Ευχαρίστησε και Ζιρού, Εμπαπέ (vid)
ΤΕΝΙΣ

22:19 - 11.06.2023

Ο Τζόκοβιτς δεν ξέχασε τον Ιμπραΐμοβιτς κι ο Ζλάταν απάντησε με καρδούλα - Ευχαρίστησε και Ζιρού, Εμπαπέ (vid)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του Roland Garros ευχαρίστησε τους Ιμπραϊμοβιτς, Εμπαπέ, Ζιρού, Μπρέιντι με τον πρώην πλέον άσο της Μίλαν να απαντάει με καρδούλα!

Ο Τζόκοβιτς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ομάδα του. «Δεν βρίσκω λόγια να μιλήσω για εσάς. Ξέρετε πόσο δύσκολος είμαι και θαυμάζω την υπομονή σας. Γκόραν Ιβανίσεβιτς (σ.σ ο προπονητής του) ευχαριστώ που με... ανέχεσαι, σε κούρασα πάρα πολύ τις τελευταίες εβδομάδες».