Ηττήθηκε από τη Βέκιτς και έμεινε εκτός τελικού η Σάκκαρη

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Ηττήθηκε από τη Βέκιτς και έμεινε εκτός τελικού η Σάκκαρη

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:27 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:49 - 24.06.2023

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε σε straight sets από την Ντόνα Βέκιτς και έμεινε εκτός τελικού στο τουρνουά του Βερολίνου.

Στα ημιτελικά ολοκληρώθηκε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο τουρνουά του Βερολίνου. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με 6-4, 7-6(8) από την Ντόνα Βέκιτς και έμεινε εκτός τελικού.

Ο ημιτελικός ήταν ένας αγώνας για γερά νεύρα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η Σάκκαρη είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την αναμέτρηση σε τρίτο σετ όταν και σέρβιρε για την κατάκτηση του δεύτερου, αλλά η Κροάτισσα έκανε μπρέικ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της.

Η πορεία της Σάκκαρη, πάντως, είναι εξαιρετικά θετική και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις εν όψει και του Wimbledon που ξεκινάει στις 3 Ιουλίου. Η συνεργασία της Ελληνίδας τενίστριας με τον Μαρκ Φιλιππούση φαίνεται ότι της έχει δώσει άλλη αυτοπεποίθηση.

Οι ημιτελικοί φαίνεται να μην... πηγαίνουν φέτος στη Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια έχει αγωνιστεί πέντε φορές σε ημιτελικά (έξι μαζί με το United Cup) και δεν έχει προκριθεί σε κάποιον τελικό. Η Βέκιτς σημείωσε την έκτη νίκη της σε 9 αναμετρήσεις κόντρα στη Σάκκαρη. Η Κροάτισσα περιμένει την αντίπαλό της από τον ημιτελικό της Κβίτοβα με την Αλεξάντροβα.

Οι δύο τενίστριες είχαν αρκετές αστάθειες στο σερβίς τους. Η Σάκκαρη είχε απάντηση στα δύο μπρέικ πόιντ της Βέκιτς στο πρώτο γκέιμ με ισχυρό φόρχαντ. Μετά από τρία διαδοχικά μπρέικ (δύο η Βέκιτς, ένα η Σάκκαρη) η Κροάτισσα κράτησε το σερβίς της για το 5-3. 

Η Σάκκαρη σέρβιρε υπό πίεση για να μείνει στο σετ και μείωσε σε 5-4. Η Ελληνίδα τενίστρια είχε τέσσερις ευκαιρίες για μπρέικ στο δέκατο γκέιμ αλλά η Βέκιτς κράτησε το σερβίς της για το 6-4 κατακτώντας το πρώτο σετ. Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια σετ για τη Μαρία Σάκκαρη στη διοργάνωση.

Η Σάκκαρη μπήκε καλύτερα στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με μπρέικ για το 2-0. Η Βέκιτς είχε και πάλι απάντηση (2-2) αλλά η Ελληνίδα τενίστρια βρήκε δεύτερο μπρέικ για το 5-3. Η Σάκκαρη είχε την ευκαιρία να κλείσει το σετ στο σερβίς της αλλά η Βέκιτς ισοφάρισε σε 5-5 και το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Η Βέκιτς προηγήθηκε με μίνι μπρέικ για το 3-0 με τη Σάκκαρη να ισοφαρίζει σε 3-3 και να προσπερνά με 5-4 στο σερβίς της. Η Κροάτισσα έφτασε στο ματς πόιντ (6-5) με τη Σάκκαρη να το σβήνει με μεγάλο σερβίς. Η Βέκιτς έχασε άλλες δύο ευκαιρίες να κλείσει τον αγώνα και στο 9-8 σέρβιρε με επιτυχία για την πρόκριση στον τελικό.