Στα ημιτελικά του Βερολίνου η απίθανη Σάκκαρη

Μαρία Σάκκαρη

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Στα ημιτελικά του Βερολίνου η απίθανη Σάκκαρη

Πηνελόπη Παπαδήμου 13:05 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:18 - 24.06.2023

Η Μαρία Σάκκαρη «ξεμπέρδεψε» στα δύο σετ κόντρα στη Μαρκέτα Βοντρούσοβα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά του Βερολίνου.

Σε εξαιρετική κατάσταση είναι η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε με 7-6(7), 6-1 της Μαρκέτα Βοντρούσοβα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά του Βερολίνου.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν έχει χάσει σετ στη διοργάνωση μέχρι στιγμής. Η Ελληνίδα τενίστρια θα αγωνιστεί σε λίγες ώρες αφού το πρόγραμμα πήγε πίσω λόγω της βροχόπτωσης την Παρασκευή.

Η Σάκκαρη έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα στο τάι μπρέικ του πρώτου σετ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έσβησε τέσσερα σετ πόιντ της αντιπάλου της και στη συνέχεια το κατέκτησε μετά από 58 λεπτά. Στη συνέχεια κατάκτησε με μεγάλη άνεση το δεύτερο σετ.

Η Σάκκαρη πήρε και μία άτυπη ρεβάνς απέναντι στη Βοντρούσοβα. Η Τσέχα είχε νικήσει την 27χρονη τενίστρια στη φάση των «16» του τουρνουά της Ρώμης πριν από λίγες εβδομάδες.

Η Μαρία Σάκκαρη μπήκε στον αγώνα με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού έκανε μπρέικ στο πρώτο, κιόλας, γκέιμ. Η Βοντρούσοβα μετά το 2-0 της Ελληνίδα πήρε τρία γκέιμ στη σειρά (ένα μπρέικ) και προηγήθηκε με 3-2. Στη συνέχεια οι δύο τενίστριες ήταν εξαιρετικές στο σερβίς τους και το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί, η Σάκκαρη προηγήθηκε με μίνι μπρέικ για το 2-0 αλλά η Βοντρούσοβα είχε απάντηση (2-4) έχοντας τριπλό σετ πόιντ (3-6) αλλά η Ελληνίδα τενίστρια δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και «έσβησε» και τα τρία. Η Μαρία Σάκκαρη είχε απάντηση και στο τέταρτο σετ πόιντ της Βοντρούσοβα. Η Ελληνίδα τενίστρια με μεγάλο σερβίς έφτασε στο 8-7 και έκλεισε το σετ με νέο μίνι μπρέικ.

Το δεύτερο σετ ανήκε ολοκληρωτικά στη Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια σέρβιρε εξαιρετικά και έκανε δύο μπρέικ για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Σάκκαρη είχε φτάσει και πέρσι μέχρι τα ημιτελικά του τουρνουά του Βερολίνου. Τότε, είχε ηττηθεί από την Μπελίντα Μπέντσιτς. Σε περίπτωση που η Σάκκαρη κατακτήσει τον τίτλο στο Βερολίνο, τότε θα ανέβει στο Νο.6 της Παγκόσμιας κατάταξης.