Επιτυχημένη πρεμιέρα για τη Σάκκαρη στο Νότιγχαμ

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Επιτυχημένη πρεμιέρα για τη Σάκκαρη στο Νότιγχαμ

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:30 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:53 - 12.06.2023

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε στα δύο σετ τη Σίγιου Γουάνγκ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Νότιγχαμ.

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Νότιγχαμ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε με 6-2, 7-6(6) της Σίγιου Γουάνγκ και έκανε καλή πρεμιέρα στο 250άρι τουρνουά της αγγλικής πόλης.

Η Σάκκαρη δείχνει ότι έχει αφήσει πίσω της τον πρόωρο αποκλεισμό της στο Roland Garros. Θυμίζουμε ότι η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης από την Καρολίνα Μούχοβα που στη συνέχεια έφτασε μέχρι τον τελικό.

Η Σάκκαρη πήρε με μεγάλη άνεση το πρώτο σετ αλλά παρουσίασε «αυτοκτονικές» τάσεις στο δεύτερο. Η Ελληνίδα τενίστρια έχασε τέσσερα ματς πόιντ με το σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ. Η αντίπαλος της Σάκκαρη θα προκύψει από το ματς Κέιτι Σουόν - Αλιζέ Κορνέ.

Η Σάκκαρη έκανε ένα υποδειγματικό πρώτο σετ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν απειλήθηκε στο δικό της σερβίς. Αντίθετα, είχε δύο μπρέικ πόιντ στο δεύτερο γκέιμ με την Κινέζα να κρατάει δύσκολα. Στο 2-2 του πρώτου σετ η Σάκκαρη πήρε τέσσερα γκέιμ στη σειρά (δύο μπρέικ) και κατέκτησε με άνεση το πρώτο σετ.

Η Γουάνγκ ξεκίνησε το δεύτερο σετ με μπρέικ για το 2-0. Η Σάκκαρη προηγήθηκε με 3-2 στη συνέχεια και είχε την ευκαιρία να κλείσει τον αγώνα στο τέλος αφού έχασε ένα ματς πόιντ στο δέκατο γκέιμ και άλλα τρία στο δωδέκατο. Το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ με τη Σάκκαρη να χάνει το σερβίς της στο ξεκίνημα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είχε απάντηση και στη συνέχεια πήρε τρεις πόντους στη σειρά για να κλείνει τον αγώνα σε μία ώρα και 44 λεπτά.