H Φρουχβίτοβα στον δρόμο της Σάκκαρη στο Πεκίνο

H Φρουχβίτοβα στον δρόμο της Σάκκαρη στο Πεκίνο

Πηνελόπη Παπαδήμου 14:53 - 01.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:53 - 01.10.2023

Τη Λίντα Φρουχβίρτοβα από την Τσεχία θα αντιμετωπίσει η Μαρία Σάκκαρη στην πρεμιέρα της στο τουρνουά που διεξάγεται στο Πεκίνο.

Από τον δεύτερο γύρο θα ξεκινήσει η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Πεκίνο. Στην πρωτεύουσα της Κίνας θα γίνει το τελευταίο 1000άρι τουρνουά της σεζόν και η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για να προκριθεί στο WTA Finals.

Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της στο τουρνουά τη Λίντα Φρουχβίρτοβα. Η 18χρονη Τσέχα επικράτησε με 6-0, 6-3 της Αράντσκα Ρους και προκρίθηκε στη φάση των «32» δείχνοντας ότι είναι σε καλή κατάσταση. Οι δύο τενίστριες δεν έχουν τεθεί αντιμέτωπες κατά το παρελθόν.

Στη φάση των «16» είναι πιθανό να συναντήσει την Ντάρια Κασάτκινα, ενώ στα προημιτελικά θα έχει πολύ δύσκολο έργο αφού ενδέχεται να αντιμετωπίσει την Κόκο Γκοφ, νικήτρια του φετινού US Open.

Αν η Μαρία Σακκάρη προκριθεί στα ημιτελικά, είναι πιθανό να παίξει κόντρα στην Ίγκα Σβιόντεκ. Επικεφαλής του ταμπλό είναι η Αρίνα Σαμπαλένκα, που έχει στην πλευρά της τις Τζέσικα Πεγκούλα, Έλενα Ριμπάκινα και Ονς Ζαμπέρ.

Θυμίζουμε ότι στο WTA Finals έχουν προκριθεί η Αρίνα Σαμπαλένκα, η Ίγκα Σβιόντεκ, η Κόκο Γκοφ, η Έλενα Ριμπάκινα και η Τζέσικα Πεγκούλα. Η Μαρία Σάκκαρη είναι στην ένατη θέση του race και θέλει μία καλή πορεία για να προλάβει το τρένο.

Ήττα για τη Σάκκαρη στα ημιτελικά του Τόκιο

Στα ημιτελικά ολοκληρώθηκε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο τουρνουά του Τόκιο. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με 6-2, 6-3 από την Τζέσικα Πεγκούλα και δεν προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Αμερικανίδα έδωσε τέλος στο σερί επτά νικών που είχε η Σάκκαρη μέχρι τον ημιτελικό της διοργάνωσης. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησε το τουρνουά της Γουαδαλαχάρα, στρέφει την προσοχή της στο 1000άρι τουρνουά που διεξάγεται στο Πεκίνο.