Μητσοτάκης: «Έχει να γίνει έλεγχος στο ΟΑΚΑ από το 2004»

Κυριάκος Μητσοτάκης

i

Κυριάκος Μητσοτάκης/ ©Intime

Μητσοτάκης: «Έχει να γίνει έλεγχος στο ΟΑΚΑ από το 2004»

Sportal newsroom 13:35 - 01.10.2023

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη ανάρτηση στο Facebook αναφέρθηκε και στο πρόβλημα στατικότητας του στεγάστρου του ΟΑΚΑ, λέγοντας πως έχει να γίνει έλεγχος από το 2004.

Το πρόβλημα στατικότητας του στεγάστρου του ΟΑΚΑ συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο, με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να μην άφησε την υπόθεση ασχολίαστη. Συγκεκριμένα στην καθιερωμένη ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε αρχικά πως ο λόγος του ελέγχου είναι η ανάπλαση του Ολυμπιακού Πάρκου, λέγοντας πως θα επενδυθούν πάνω από 50.000.000 ευρώ για τη συντήρησή του.

Τόνισε δε πως έγινε έλεγχος στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά από το 2004. Υπενθυμίζεται ότι το κλείσιμο του Ολυμπιακού Σταδίου δημιούργησε πρόβλημα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος παίζει τους αγώνες του Europa League εκεί και πλέον είναι σε αναζήτηση για την εύρεση νέου γηπέδου

Αναλυτικά όσα είπε για την υπόθεση αυτή: 

«Θα περάσω σε ένα θέμα που "άνοιξε" την Παρασκευή και έχει ήδη δημιουργήσει θόρυβο. Αυτό δεν είναι άλλο από το ΟΑΚΑ. Η είδηση είναι πως το ΟΑΚΑ έκλεισε διότι έγινε έλεγχος στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα. Γιατί έγινε αυτός ο έλεγχος; Γιατί πολύ απλά προχωράμε στην ανάπλαση του Ολυμπιακού Πάρκου. Γιατί το εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης, και επενδύουμε 57 εκ. ευρώ για τη συντήρησή του.

Για να γίνει η συντήρηση έπρεπε να γίνει η μελέτη. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται έλεγχος στατικότητας από το 2004. Και για κάποιο λόγο, αυτό αρκεί για να μας εγκαλούν κάποιοι. Επειδή προχωράμε σε μελέτες και μεριμνούμε για την ασφάλεια. Είναι γνωστό ότι το ΟΑΚΑ δεν είχε συντηρηθεί επί δύο δεκαετίες. Ποιος δεν αισθάνεται απογοήτευση όταν βλέπει τις εικόνες τόσο σημαντικών εγκαταστάσεων που έχουν αφεθεί στην τύχη τους τόσα χρόνια; Αυτό ακριβώς αλλάζουμε. Γι’ αυτό επενδύουμε, γι’ αυτό έχουμε δρομολογήσει την ανάπλαση αυτή, γι’ αυτό γίνονται μελέτες», ήταν τα λόγια του μεταξύ άλλων.