Πρόωρος αποκλεισμός για τη Σάκκαρη στο Wimbledon

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Πρόωρος αποκλεισμός για τη Σάκκαρη στο Wimbledon

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:06 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:10 - 05.07.2023

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε στα τρία σετ από τη Μάρτα Κόστιουκ και αποχαιρέτησε πρόωρα το Wimbledon, σε έναν αγώνα που διακόπηκε δύο φορές λόγω βροχής.

Στον πρώτο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Wimbledon. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με 6-0, 5-7, 2-6 από τη Μάρτα Κόστιουκ και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε ένα αψεγάδιαστο πρώτο σετ, όπου δεν έχασε γκέιμ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια φάνηκε να επηρεάζεται από τη δεύτερη διακοπή του αγώνα, έκανε 25 αβίαστα λάθη στο δεύτερο σετ και κάπως έτσι ήρθε η ήττα από τη Μάρτα Κόστιουκ, που ανέβασε την απόδοση στο σερβίς της.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την τενίστρια από την Ουκρανία στην τρίτη αναμέτρηση των δύο τενιστριών. Η Κόστιουκ, που δεν έχει φτάσει πέρα από τον δεύτερο γύρο, περιμένει την αντίπαλό της από το ζευγάρι της Ρισκ με την Μπαντόσα.

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση στον αγώνα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε μπρέικ πολύ νωρίς και στη συνέχεια είχε απάντηση στο τριπλό μπρέικ πόιντ της Κόστιουκ για το 3-0. Η Σάκκαρη «έσπασε» για δεύτερη φορά την αντίπαλό της και η Κόστιουκ βρέθηκε να σερβίρει για να μείνει στο σετ.

Η Ελληνίδα τενίστρια βρήκε σετ πόιντ με την Κόστιουκ να ισοφαρίζει σε 40-40. Σε εκείνο το σημείο ξέσπασε δυνατή βροχή και οι δύο τενίστριες οδηγήθηκαν προς τα αποδυτήρια. Με την επανέναρξη του αγώνα (σχεδόν 50 λεπτά αργότερα) η Σάκκαρη τελείωσε τη... δουλειά και κατέκτησε το πρώτο σετ δίχως να απωλέσει γκέιμ μετά από 26 λεπτά αγώνα.

Με τις δύο τενίστριες να κρατούν το σερβίς τους, η βροχή έφερε δεύτερη διακοπή στο τέταρτο γκέιμ του δεύτερου σετ. Η Μαρία Σάκκαρη και η Μάρτα Κόστιουκ επανήλθαν στο κορτ μετά από σχεδόν μισή ώρα, αλλά η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην.

Μετά από τρία διαδοχικά μπρέικ (δύο η Κόστιουκ, ένα η Σάκκαρη) η τενίστρια από την Ουκρανία κράτησε το σερβίς της για το 5-3. Η Ελληνίδα τενίστρια έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και «σπάζοντας» για άλλη μία φορά στο δεύτερο σετ το σερβίς της αντιπάλου της ισοφάρισε σε 5-5. Η Κόστιουκ, όμως εκμεταλλεύθηκε τα λάθη της Σάκκαρη προηγήθηκε με 6-5 και σέρβιρε επιτυχημένα για την κατάκτηση του δεύτερου σετ.

Περισσότερα σε λίγο...