Η Αρίνα Σαμπαλένκα δεν έδωσε «ανοιχτή» συνέντευξη τύπου
i

© printscreen

Η Αρίνα Σαμπαλένκα δεν έδωσε «ανοιχτή» συνέντευξη τύπου

Η Αρίνα Σαμπαλένκα μίλησε σε ομάδα δημοσιογράφων, επιλεγμένη από το Roland Garros.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα αρνήθηκε να δώσει «ανοιχτή» συνέντευξη τύπου. Η 25χρονη τενίστρια από τη Λευκορωσία επιβλήθηκε με 6-2, 6-2 της Καμίλα Ραχίμοβα και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Ωστόσο, η πολιτική επισκιάζει την αγωνιστική παρουσία της Σαμπαλένκα. Η 25χρονη τενίστρια, νικήτρια του Australian Open, δέχθηκε επίθεση από Ουκρανή δημοσιογράφο, η οποία τη ρώτησε για τη στήριξή της στον πρόεδρο Λουκασένκο.

Η Σαμπαλένκα, μετά τη νίκη της επί της Ραχίμοβα, αρνήθηκε να δώσει «ανοιχτή» συνέντευξη τύπου. Η Λευκορωσίδα τενίστρια μίλησε σε γκρουπ δημοσιογράφων επιλεγμένο από τη διοργάνωση.

«Για πολλούς μήνες απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις (πολιτικής φύσεως) στα τουρνουά και έχω ξεκαθαρίσει τα αισθήματα και τις σκέψεις μου», εξήγησε η Σαμπαλένκα.

«Δεν με ενοχλούν αυτές οι ερωτήσεις. Ξέρω ότι πρέπει να δίνω απαντήσεις σε θέματα που δεν αφορούν το τένις ή τα ματς, αλλά την Τετάρτη δεν ένιωσα ασφαλής στη συνέντευξη τύπου. Πρέπει να νιώθω ασφαλής όταν δίνω συνεντεύξεις μετά τα ματς. Για την ψυχική υγεία μου αποφάσισα να βγάλω τον εαυτό μου από αυτή την κατάσταση σήμερα και το τουρνουά με στηρίζει σε αυτή την απόφαση. Δεν ήταν εύκολες αυτές οι μέρες και θέλω να συγκεντρωθώ στο να παίξω καλά εδώ στο Παρίσι», συνέχισε η Νο.2 τενίστρια στον κόσμο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Αρίνα Σαμπαλένκα βρέθηκε στο επίκεντρο και στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση. Μετά τη νίκη της επί της Μάρτα Κόστιουκ, η Ουκρανή αντίπαλός της αρνήθηκε να της δώσει το χέρι και αποδοκιμάστηκε από το κοινό.

«Εγώ ποτέ δεν είπα ιδιωτικά ή δημόσια ότι μισώ την Σαμπαλένκα ή ότι μισώ οποιονδήποτε αθλητή. Απλά δεν την σέβομαι, εξαιτίας όλης αυτής της κατάστασης. Θα ήθελα να δω πως θα αντιδράσουν αυτοί οι άνθρωποι (που την αποδοκίμασαν που δεν έδωσε το χέρι της) σε 10 χρόνια, όταν θα έχει τελειώσει ο πόλεμος. Πιστεύω πως δεν θα νιώθουν και τόσο καλά γι' αυτό που έκαναν σήμερα», σημείωσε η Κόστιουκ για το γεγονός ότι δεν έδωσε το χέρι της στη Σαμπαλένκα.