Ο Φούτσοβιτς πρώτο εμπόδιο για τον Τσιτσιπά στο Roland Garros
i

© Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Ο Φούτσοβιτς πρώτο εμπόδιο για τον Τσιτσιπά στο Roland Garros

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:19 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:16 - 29.05.2024

Στο ίδιο τέταρτο με τον Κάρλος Αλκαράθ κληρώθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Roland Garros.

Ο Μάρτον Φούτσοβιτς είναι ο πρώτος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε αναμετρηθεί άλλη μία φορά κατά το παρελθόν με τον Ούγγρο πριν από πέντε χρόνια για τη φάση των «32» του τουρνουά της Βαρκελώνης. Τότε ο Τσιτσιπάς είχε νικήσει 6-3, 6-4 και συνέχεια του στο 500άρι τουρνουά της ισπανικής πόλης.

Αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάρει τη νίκη, τότε στον δεύτερο γύρο θα παίξει με έναν εκ των Λάζλο Τζέρε και Ντάνιελ Αλτμάιερ. Εφόσον ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβεβαιώσει την καλή αγωνιστική του κατάσταση, τότε ενδέχεται να αντιμετωπίσει τον Ούγκο Αμπέρ, κόντρα στον οποίο έχει αρνητική παράδοση με μόλις μία νίκη σε τέσσερις αναμετρήσεις που έχουν δώσει.

Από τον τέταρτο γύρο κι έπειτα, τα πράγματα ζορίζουν για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα. Αν ο Τσιτσιπάς φτάσει εκεί, ενδέχεται να αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ ενώ αν τελικά φτάσει στα προημιτελικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πιθανό να παίξει κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ. Η κατάσταση του Ισπανού είναι άγνωστη αφού δεν αγωνίστηκε στο τουρνουά της Ρώμης λόγω τραυματισμού.

Αν, τελικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκριθεί στα ημιτελικά, τότε είναι πιθανό να βρει απέναντί του τον Γιάνικ Σίνερ. Ο Ιταλός απουσίασε από το Masters της Ρώμης λόγω τραυματισμού και ενδέχεται στο Roland Garros να βρεθεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του. Θυμίζουμε ότι ο Τσιτσιπάς έχει αγωνιστεί μία φορά κατά το παρελθόν στον τελικό του Roland Garros.

Το σπουδαιότερο ζευγάρι του πρώτου γύρου της διοργάνωσης δεν είναι άλλο από αυτό του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός, κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, επιστρέφει στην αγαπημένη του διοργάνωση, όπου μετράει 14 κατακτήσεις.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ είναι εκ των πιο φορμαρισμένων παικτών αυτή τη στιγμή στο τουρ. Η αναμέτρηση του Γερμανού, νικητή της Ρώμης, με τον Ναδάλ είναι αναμφίβολα ένα από τα ματς που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Πιθανοί προημιτελικοί με βάση την κατάταξη:

Τζόκοβιτς-Ρουντ

Ζβέρεφ-Μεντβέντεφ

Ρούμπλεφ-Αλκαράθ

Χουρκάτς-Σίνερ