Στέφανος Τσιτσιπάς: «Παίζουμε όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όσους επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες»

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Παίζουμε όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όσους επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες»

Ιάσονας Τσίλης 12:30 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 15.09.2023
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παραμονές του Davis Cup αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου, στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, θα ηγηθεί της ομάδας της χώρας μας, στις αναμετρήσεις απέναντι στη Σλοβακία στο Davis Cup. Την ομάδα συμπληρώνουν οι Αλέξανδρος Σκορδίλας, Μιχαήλ Περβολαράκης, Αριστοτέλης Θάνος και Πέτρος Τσιτσιπάς. Αρχηγός είναι ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου έκανε ειδική αναφορά σε όσους επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, λέγοντας πως η Εθνική ομάδα, θα αγωνιστεί και για εκείνους.

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου

Ποια είναι η αίσθηση για το κορτ στο Καλλιμάρμαρο; «Νιώθω ότι έγινε πολύ καλή δουλειά με το γήπεδο, αλλά κι επειδή είναι ωραία η αίσθηση να παίζεις σε ένα τέτοιο στάδιο. Είχα την ευκαιρία να έρθω σαν τουρίστας σε αυτό εδώ το μέρος όποτε το να παίζεις σε αυτό το στάδιο για μένα είναι πολύ ξεχωριστό».

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς δήλωσε: «Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου είναι μια σπουδαία επιλογή να γίνουν εκεί οι αγώνες. Είναι ιδανική η επιλογή, είναι λιτή; Αυτό χρειάζεται σε έναν τέτοιο χώρο.. Υπάρχει η άμιλλα, το σήμα κατατεθέν των Ολυμπιακών Αγώνα. Έχει γίνει σπουδαία δουλειά».

Η πορεία που κάνετε εσύ και η Μαρία βλέπουμε έχει φέρει περισσότερα παιδιά στο τένις και υπάρχει γενικότερα περισσότερο ενδιαφέρον για το άθλημα. Πιστεύεις ότι η καθιέρωση ενός τουρνουά στη χώρα μας θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο; «Δεν έχει δοθεί η ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο. Αλλά αν υπάρξει κάποια τέτοια διοργάνωση στο μέλλον, είμαι σίγουρος ότι θα δούμε περισσότερο παιδιά να παίζουν και περισσότεροι να ονειρεύονται ότι μπορούν να πετύχουν κάτι στο μέλλον».

Ποια είναι η αίσθηση που θα παίξουν σε ένα τόσο σημαντικό μνημείο της χώρας μας; «Είναι κάτι ξεχωριστό, τα μνημεία πίσω από το γήπεδο και γενικά ο χώρος είναι κάτι μοναδικό. Ανυπομονούμε όλοι να βγούμε εκεί έξω και να αγωνιστούμε και οι Έλληνες να μας συμπαραστέκονται», ανέφερε ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ενώ ο Μιχάλης Περβολαράκης δήλωσε: «Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία να παίζουμε τένις σε ένα τόσο ιστορικό στάδιο και οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν σε αυτό το στάδιο. Είναι τρελό να σκεφτόμαστε ότι μια διοργάνωση σαν το Davis Cup γίνεται στο Καλιμάρμαρο».

Ύστερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στους πληγέντες από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, λέγοντας: «Έχουμε να δώσουμε όλοι παρά πολλά στο γήπεδο. Να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Παίζουμε όχι μόνο για εμάς, Αλλά και για όσους επηρεάστηκαν από τις φωτιές και πλημμύρες, σκοπεύουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Δεν θα είναι μια εύκολη συνάντηση».

Ο αρχηγός της αποστολής Απόστολος Τσιτσιπάς, έστειλε μήνυμα ενότητας, λέγοντας: «Ζητάω την συμπαράσταση όλων των Ελλήνων φιλάθλων, να επισκεφθούν τον χώρο, να στηρίξουν την ομάδα, οι φίλαθλοι είναι οι επιπλέον δύναμη για τους αθλητές. Περνάμε δύσκολες στιγμές και κυρίως στη Θεσσαλία, είναι σημαντικό να είμαστε όλοι ενωμένοι γιατί δημιουργούμε μια ηπιότερη κατάσταση, όταν είμαστε ενωμένοι μπορέσουμε να φτάσουμε σε μεγαλύτερα επιτεύγματα».