Τα χρήματα που παίρνει ο Τσιτσιπάς από το Roland Garros

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

©Intime

Τα χρήματα που παίρνει ο Τσιτσιπάς από το Roland Garros

Κώστας Τσιακλής 09:50 - 07.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:52 - 07.06.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros από τον Κάρλος Αλκαράθ και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Τα χρήματα που θα λάβει ο Έλληνας τενίστας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Κάρλος Αλκαράθ στα προημιτελικά του Roland Garros και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση. Πάντως παρά τον αποκλεισμό, ο Έλληνας τενίστας θα βάλει στο ταμείο του ένα αξιωσημείωτο ποσό.

Ανυπέρβλητο αποδείχθηκε το εμπόδιο του Κάρλος Αλκαράθ για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 6-2, 6-1, 7-6(5) από τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου στα προημιτελικά του Roland Garros και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε και τα ποσά τα οποία θα λάβει ο κάθε παίκτης ανάλογα με την πορεία του στο τουρνουά. Όσο αφορά τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Έλληνας τενίστας έφτασε μέχρι τη φάση των «8» και έτσι θα βάλει στο λογαριασμό του 400.000 ευρώ. Αν ο 24χρονος προκρινόταν και έχανε στα ημιτελικά τότε θα κέρδιζε επιπλέον 230 χιλιάδες ευρώ και θα έπαιρνε συνολικά 630.000 ευρώ.

Τσιτσιπάς: «Δεν θα ξαναπάρω χάπια ύπνου πριν το ματς, κοιμόμουν στα πρώτα δύο σετ»
ΤΕΝΙΣ

09:16 - 07.06.2023

Τσιτσιπάς: «Δεν θα ξαναπάρω χάπια ύπνου πριν το ματς, κοιμόμουν στα πρώτα δύο σετ»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την εμφάνιση του στον αγώνα με τον Κάρλος Αλκαράθ και δήλωσε πως δεν θα ξαναπάρει χάπια μελατονίνης πριν το ματς αφού τον έκαναν να «κοιμάται» στα πρώτα δύο σετ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσό είναι μεγάλο τόσο για το νικητή του Roland Garros, όσο και για το φιναλίστ της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα ο θριαμβευτής του τουρνουά θα πάρει πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ (2.300.000) ενώ ο φιναλίστ θα αρκεστεί με ένα ποσό λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο ευρώ (1.150.000).

Πλέον ο Τσιτσιπάς αναμένει να δει και τι θα γίνει στημ Παγκόσμια Κατάταξη. Αυτή τη στιγμή ο Έλληνας αντισφαιριστής είναι στο νούμερο 4 και περιμένει να ολοκληρωθεί η πορεία των Χόλγκερ Ρούνε και Κάσπερ Ρουντ. Ο Τσιτσιπάς θα παραμείνει στη θέση που βρίσκεται αν ο Ρούνε δεν προκριθεί στον τελικό ή αν ο Ρουντ δεν κατακτήσει το τρόπαιο. Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο τους κοντράρονται την Τετάρτη (07/06) στα προημιτελικά.

Τέλος, στο Roland Garros είχε συμμετάσχει και η Μαρία Σάκκαρη ωστόσο η Ελληνίδα τενίστρια αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την Καρολίνα Μούχοβα, από την οποία έχασε με 2-0 σετ. Παρ’ όλα αυτά η Σάκκαρη δεν θα φύγει με άδεια χέρια αφού θα πάρει 69.000 ευρώ.