Τρομερό fair – play από τον Αλκαράθ: Παραδέχθηκε το λάθος του και έδωσε το game στον Τσιτσιπά (vid)

Τρομερό fair – play από τον Αλκαράθ: Παραδέχθηκε το λάθος του και έδωσε το game στον Τσιτσιπά (vid)

Sportal newsroom 00:01 - 07.06.2023 / Ανανεώθηκε: 01:06 - 07.06.2023

Σπουδαία κίνηση από τον 20χρονο, Κάρλος Αλκαράθ, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς παραδέχθηκε μια λανθασμένη εκτίμησή του και ουσιαστικά έδωσε το game στον Έλληνα τενίστα.

Σαφώς ανώτερο αποδείχθηκε το φαινόμενο του παγκόσμιου τένις, Κάρλος Αλκαράθ, κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά στα προημιτελικά του Roland Garros, παίρνοντας μια σχετικά άνετη νίκη, ειδικά στα πρώτα δύο σετ.

Ο Ισπανός τενίστας επικράτησε 3-0 του Έλληνα πρωταθλητή και προκρίθηκε στα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που νωρίτερα είχε επιβληθεί λίγο πιο δύσκολα του Κάρεν Χατσάνοφ.

Παρ’ όλα αυτά, o 20χρονος αθλητής έδειξε για ακόμα μία φορά, ότι εκτός από το ταλέντο του, ξεχωρίζει και για το υψηλό αίσθημα fair – play, που τον διακρίνει, κάτι που έχει προλάβει να δείξει σε πολλές περιπτώσεις παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Αυτή τη φορά, μέρος του μεγαλείου του, το έδειξε στην αναμέτρηση με τον Τσιτσιπά και μάλιστα σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο που θα μπορούσε πραγματικά να φέρει τα πάνω κάτω. Συγκεκριμένα, στο τρίτο σετ κι ενώ ο Τσιτσιπάς είχε καταφέρει να κάνει μπρέικ και να επιστρέψει στη διεκδίκηση, συνέβη μία στιγμή, αποτέλεσμα της λανθασμένης εκτίμησης του Αλκαράθ.

Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να στείλει το σετ στο τάι – μπρέικ και όλα κυλούσαν καλά για τον ίδιο, αφού ήταν μπροστά με 40 – 15 και ήθελε ένα πόντο για να στείλει τον αγώνα στην ψυχοφθόρα διαδικασία. Κατά τη διάρκεια του ράλι, λοιπόν, ο Τσιτσιπάς έστειλε οριακά το μπαλάκι πάνω στη γραμμή, με τον Αλκαράθ να σταματά τον πόντο, θεωρώντας ότι δεν υπήρχε επαφή εντός του επιτρεπτού ορίου.

Ωστόσο, πλησιάζοντας προς το σημείο που έκανε επαφή το μπαλάκι με το χώμα και πριν ακόμα η διαιτητής προλάβει να αποφανθεί για το αν το χτύπημα του Έλληνα πρωταθλητή ήταν μέσα ή έξω, ο Αλκαράθ παραδέχθηκε ότι η μπάλα βρήκε τη γραμμή και μάλιστα τα έβαλε με τον εαυτό του, που σταμάτησε το ράλι για να εκφράσει την ένστασή του.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποκτά μεγαλύτερη αξία από τη στιγμή που αυτός ο πόντος έστειλε το ματς στο τάι – μπρέικ και θα μπορούσε να αλλάξει όλη τη ροή του αγώνα.

Δείτε τη φάση:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάρλος Αλκαράθ δεν είναι η πρώτη φορά που βάζει το δίκαιο παιχνίδι πάνω από έναν πόντο ή μια διχογνωμία, αφού πολλές φορές στο παρελθόν έχει παραδεχθεί ή έχει αναγνωρίσει το παιχνίδι των αντιπάλων του.